سرعین

دانشنامه آزاد فارسی

سَرعِیْن
هتل بین المللی در هتل بین المللی در شهری در استان اردبیل، شهرستان اردبیل، و مرکز اداری بخش سَرعین. با ارتفاعی حدود ۱,۹۰۰ متر، در منطقه ای کوهستانی، در ۲۳کیلومتری جنوب غربی اردبیل، در دامنۀ شرقی کوه سبلان، در ۱۰ کیلومتری شمال راه اردبیل به نیر و سراب، قرار دارد. اقلیم این شهر سرد و نیمه خشک و جمعیت آن ۴,۵۹۹ نفر است (۱۳۸۵). چشمه های آب گرم معدنی آن خاصیت درمانی دارد. شهرکی توریستی است.

پیشنهاد کاربران

شهرستان سرچشمه به غلط سرعین نامیده می شود.
سرعین یکی از شهرهای گردشگری استان اردبیل است. این شهر به علت چشمه های آبگرم معدنی شهرت دارد و یکی از مناطق تفریحی و گردشگری زیبا در استان اردبیل است.
جلوه های زیبای مناطق نو ساخت را می توان در این شهر به وضوح دید. یکی از جاذبه های این شهر در فصل تابستان آب هوای بسیار خنکی در شهرهای مشگین شهر، سرعین، اردبیل است که در وسط تابستان می توان دمای هوای زیر ۱۵درجه ای را تجربه کرد. یکی از نکات با اهمیت در سرعین، مدیریت بهره برداری مجتمع تجاری، آب درمانی و … است که باعث شده به خصوص در زمستان شهر توریستی سرعین، مقصد هزاران گردشگر خارجی و ایرانی شده و مسافران معنای واقعی لذت طبیعت زمستانه کوه سبلان را با گرمای آبگرم معدنی گاومیش گلی را تجربه می کنند.
...
[مشاهده متن کامل]

سرعین یکی از شهرهای کوچک استان اردبیل است که در غرب استان قرار دارد. شهر نیر در غرب سرعین، شهر اردبیل در شرق سرعین و شهر مشگین شهر در شمال سرعین قرار دارد. شهر سرعین در ۰۴/۴۸ درجه طول شرقی و ۰۹/۳۸ درجه عرض شمالی با مساحتی بیش از ۱۲۸۰۰۰۰ متر مربع در ۲۸ کیلومتری غرب شهر اردبیل قرار دارد. ارتفاع متوسط شهر از سطح دریا ۱۶۵۰ متر می باشد.
_سرعین با توجه به جغرافیا و موقعیت مکانی از دوران قبل هم خود نیز دارای تعدادی روستا هست که شهر کنونی اردیموسی از توابع خود سرعین بود که با افزایش جمعیت و بافت روستا تبدیل به شهر شد و از تابع سرعین جدا شد.
و اکنون سرعین دارای ب جز خود شهر سرعین دارای دو بخش مرکزی و سبلان هست و اسامی آنها به شرح زیر می باشد:
بخش مرکزی سرعین: آلوارس - ویلادره - کنزق - کورده ده - کلخوران - شایق - علیداشین - ورگسران - اسبمرز - اوجور - کازیر - ورنیاب
بخش سبلان: آتشگاه - سئین - سامانلو سرعین - تازه کند سرعین - آلوچه - لاطران - بینمار - ارجستان - درآباد می باشد.
برای بررسی فرهنگ مردم سرعین باید فرهنگ مردم آذربایجان بالاخص اردبیل را مورد بررسی قرار داد. این مردم خالق یکی از غنی ترین گنجینه های ادبیات شفاهی ملل خاورمیانه و ایرانند. جهانگردان شیفتهٔ فولکور آن شده اند. ادبیات شفاهی این خطه از سابقه ای کهن برخورداراست. شالوده ادبیات آذربایجان بر فولکور بنا نهاده شده است و فولکور خود به معنای حکمت خلق یا آفرینش خلق می باشد. در جای دیگر فولکور عبارت است از آداب و رسوم توده مردم، تصنیف های عامیانه و توده شناسی ومجموعه ترانه ها و هنرهای سادهٔ یک ملت.

سرعینسرعینسرعینسرعینسرعینسرعین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سرعین

بپرس