سدیم کلرید

دانشنامه عمومی

سدیم کلرید ( به انگلیسی: Sodium Chloride ) که در فارسی به آن نمک گفته می شود و فرمول شیمیایی آن NaCl است، یک ترکیب یونی است که از نسبت های معادل سدیم و کلر تشکیل شده است. سدیم کلرید ترکیب اصلی تشکیل دهنده نمک طعام است و بخش اعظم شوری آب اقیانوس ها نیز به دلیل این ترکیب است. در بلور نمک خوراکی، هر یون مثبت Na ( ) توسط شش یون منفی ( Cl ) احاطه شده است. نمک طعام اغلب به عنوان چاشنی و طعم دهنده از قرن ها پیش در آشپزی و تولید مواد غذایی به کار می رود. همچنین به دلیل تأثیر آن در جلوگیری از رشد ریزجانداران ( میکروارگانیسم ها ) در نگهداری مواد غذایی مانند تهیه رب و ترشی یا ماهی و گوشت نمک سود مصرف شده است. این ماده سفیدرنگ در صنعت نیز کاربردهایی دارد.
منبع اصلی تهیه سدیم کلرید معادن نمک می باشند، ولی از آب های شور ( دریاها و دریاچه های آب شور ) نیز قابل استحصال است.
سدیم کلرید، یک ترکیب یونی است که از واکنش بین فلز سدیم ( 11Na ) و گاز کلر ( 17Cl ) به دست می آید. این واکنش همراه با تولید گرما و نور انجام می گیرد. در طی این واکنش یک الکترون از اتم های سدیم به اتم های کلر منتقل می شود و هر دو به آرایش هشت تایی می رسند. در این فرایند سدیم به کاتیون سدیم و کلر به آنیون کلرید تبدیل می شود. گرچه باید گفت که انتقال الکترون بین سدیم و کلر با توجه به آزمایش های صورت گرفته به وسیلهٔ پرتوهای X کامل صورت نمی پذیرد و بازهم ابر الکترونی مشترک بین آنها وجود دارد. به عبارت دیگر سدیم ۱۰٫۰۵ الکترون و کلر ۱۷٫۷ الکترون در اطراف خود دارد. [ ۱]
عکس سدیم کلریدعکس سدیم کلریدعکس سدیم کلریدعکس سدیم کلرید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس