سدیم دی تیونیت ( به انگلیسی: Sodium dithionite ) یا بلانکیت یا جوهر قند [ ۱] با فرمول شیمیایی Na۲S۲O۴ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۲۴۴۸۹ است. که جرم مولی آن 174. 107 g/mol می باشد.
شکل ظاهری این ترکیب، پودر کریستالی سفید مایل به خاکستری است که این ترکیب گوگردی به عنوان رنگ بر یا سفیدکننده کاربرد دارد.
از سدیم دی تیونیت به عنوان رنگ بر در صنایع استفاده می شود و به عنوان مثال از آن برای حذف جوهر از روی کاغذ باطله و خمیر کاغذ استفاده می شود که رنگ بری خمیرکاغذ با استفاده از میزان ۰. ۵ الی ۱ درصد سدیم دی تیونیت و زمان هایی بین ۳۰ تا۹۰ دقیقه مورد مطالعه قرار گرفته است. [ ۲]
میزان مصرف مجاز بلانکیت در مواد غذائی کمتر از ۱۰ میلی گرم ( پی پی ام ) در لیتر است. [ ۳] [ ۱]
بلانکیت ترکیبی گوگردی است که در قندریزی ها برای رنگبری و سفید کردن قندها استفاده می شود. [ ۱] پس از حرارت دادن این ماده گاز SO2 تولید می شود که مقدار زیاد آن سرطان زا است. به همین دلیل یکی از فاکتورهای کنترل کیفیت قند اندازه گیری میزان سولفور باقی مانده در آن است. [ ۱]
در ایران در بعضی از نانوایی ها به صورت غیر مجاز از بالانکیت یا جوهرقند برای تخمیر و آماده سازی زود هنگام خمیر نان استفاده می کنند که به دلیل افزایش ضریب ابتلا به سرطان، ازبین رفتن پرز روده و معده و بی اثرسازی آنتی اکسیدان ها و اختلال در گوارش، پوست و چشم از نظر ادارهٔ بهداشت مصرف آن در نان، غیرقانونی بوده و پیگیرد قانونی دارد. [ ۴] [ ۱]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفشکل ظاهری این ترکیب، پودر کریستالی سفید مایل به خاکستری است که این ترکیب گوگردی به عنوان رنگ بر یا سفیدکننده کاربرد دارد.
از سدیم دی تیونیت به عنوان رنگ بر در صنایع استفاده می شود و به عنوان مثال از آن برای حذف جوهر از روی کاغذ باطله و خمیر کاغذ استفاده می شود که رنگ بری خمیرکاغذ با استفاده از میزان ۰. ۵ الی ۱ درصد سدیم دی تیونیت و زمان هایی بین ۳۰ تا۹۰ دقیقه مورد مطالعه قرار گرفته است. [ ۲]
میزان مصرف مجاز بلانکیت در مواد غذائی کمتر از ۱۰ میلی گرم ( پی پی ام ) در لیتر است. [ ۳] [ ۱]
بلانکیت ترکیبی گوگردی است که در قندریزی ها برای رنگبری و سفید کردن قندها استفاده می شود. [ ۱] پس از حرارت دادن این ماده گاز SO2 تولید می شود که مقدار زیاد آن سرطان زا است. به همین دلیل یکی از فاکتورهای کنترل کیفیت قند اندازه گیری میزان سولفور باقی مانده در آن است. [ ۱]
در ایران در بعضی از نانوایی ها به صورت غیر مجاز از بالانکیت یا جوهرقند برای تخمیر و آماده سازی زود هنگام خمیر نان استفاده می کنند که به دلیل افزایش ضریب ابتلا به سرطان، ازبین رفتن پرز روده و معده و بی اثرسازی آنتی اکسیدان ها و اختلال در گوارش، پوست و چشم از نظر ادارهٔ بهداشت مصرف آن در نان، غیرقانونی بوده و پیگیرد قانونی دارد. [ ۴] [ ۱]
wiki: سدیم دی تیونیت