سد مخزنی کسیلیان

پیشنهاد کاربران

سد مخزنی کسیلیان سدی در دست طراحی و ساخت از نوع سنگریزه ای با رویه بتنی بر روی رودخانه کسیلیان است که در منطقه سوادکوه استان مازندران قرار دارد. هدف از طراحی ساخت این سد کاهش استفاده از آب های زیرزمینی برای مصارف شرب و کشاورزی در شهرستان های قائمشهر، سیمرغ، جویبار و سوادکوه با استفاده از آب ذخیره شده در مخزن این سد بوده است. آورد آب رودخانه کسیلیان در محل سد کسیلیان سالانه در حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب است و حجم مخزن طرح ۱۲۰ میلیون متر مکعب می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

بر اساس طرح شرکت آب منطقه ای استان مازندران برای این سد که به سازمان حفاظت محیط زیست ارائه شد، ۹ نقطه برای ساخت این سد پیشنهاد شد بود که کمیته فنی سازمان جنگل ها و مراتع در سال ۱۳۹۱ بعد از بررسی های لازم، از میان گزینه ها مکان فعلی را برای ساخت سد مناسب دانست.
در حال حاضر اکثر آب شرب مصرفی در استان مازندران ( ۸۸٪ ) از آب های زیرزمینی و ۷۴۰ حلقه چاه احداث شده برای این منظور تأمین می شود و برداشت گسترده از آب زیرزمینی برای شرب و کشاورزی باعث کاهش ارتفاع آب های زیر زمینی در این استان شده است. به گفته محمد ابراهیم یخکشی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران، کاهش آب زیرزمینی در این استان موجب کاهش کیفیت آب چاه های شرب و کشاورزی، فرونشست زمین و حتی بروز برخی بیماری های گوارشی در نتیجه مصرف آب این چاه ها در برخی مناطق استان شده است. همچنین به دلیل سواحل طولانی استان با دریا، کاهش آب زیر زمینی خطر نفوذ آب شور دریا به سفره های آب زیرزمینی را به وجود آورده است و دلیل اصلی این وضعیت نیز سهم پایین مهار و استفاده از آب های سطحی است. وی گفت که «در حالی که میانگین مهار آب های سطحی در کشور حدود ۵۰ درصد است، در مازندران فقط امکان مهار ۱۰ درصد از آب های سطحی را داریم. »
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران بیان کرد: برای رفع این مشکل و جبران این عقب ماندگی، طبق طرح جامعی که شرکت آب منطقه ای مازندران ( برای کاهش استفاده از آبهای زیر زمینی ) تهیه کرده، باید تأمین آب آشامیدنی استان از آب های سطحی انجام شود و برای این منظور باید تا سال ۱۴۲۵، ۹ مجتمع آب رسانی شهری و روستایی ( از آب های سطحی ) ایجاد شود.
سد مخزنی کسیلیان بخشی از طرح جامع شرکت آب منطقه ای استان مازندران برای کاهش سهم آب های زیرزمینی از کل آب مصرفی در استان و تأمین آب آشامیدنی شهرستان های قائمشهر، سیمرغ، جویبار و سوادکوه و روستاهای تابعه از مخزن این سد است. در این طرح استان مازندران به ۹ بخش ( زون ) تقسیم شده و با ساخت زیرساخت های آبرسانی در قالب ۹ مجتمع آب رسانی، آب رسانی به مصارف شرب، صنعتی و کشاورزی از محل روان آب ها ( ۷ مخزن سد ) انجام می شود. بخش یا زون ۵ در این طرح شامل ساخت سد مخزنی کسیلیان و آب رسانی به شهرستان های قائمشهر، سیمرغ، جویبار و سوادکوه و روستاهای تابعه است.

سد مخزنی کسیلیان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سد_مخزنی_کسیلیان

بپرس