ستاد فرماندهی کل قوا

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از فرهنگنامه نهادهای انقلاب اسلامی است
اوایل پیروزی انقلاب اسلامی به علت بروز مشکلات داخلی در کشور به لحاظ هرج و مرج های داخلی و توطئه های خارجی و نبودن قانون، امام خمینی در ابتدا کار فرماندهی کل قوا را شخصاً برعهده گرفتند و برای تنظیم امور، دستوراتی را صادر کردند و در سال ۱۳۵۸ به علت مسئولیت های زیاد و کسالتی که در این مدت برایشان عارض گردیده بود، دستور تشکیل ستاد فرماندهی کل قوا را صادر نمودند و شورایی سه یا پنج نفره از آقایان: آیت الله موسوی اردبیلی، آیت الله خامنه ای و حجت الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی و دو تن دیگر تشکیل گردید تا اقدامات لازم جهت تشکیل ستاد فرماندهی کل قوا را فراهم آورند.
شورای فرماندهی کل قوا بعد از بررسی و بحث و گفتگوهای زیاد، بنی صدر را به عنوان جانشین فرمانده کل قوا پیشنهاد داد و امام خمینی این نظر شورا را تأیید کردند و وی را به عنوان جانشین فرمانده کل قوا منسوب کردند.
انتخاب بنی صدر به عنوان جانشین فرمانده کل قوا دو دلیل عمده داشت:
بعد از برکناری بنی صدر از ریاست، مقام جانشینی فرماندهی کل قوا از طرف امام به آقای هاشمی رفسنجانی تفویض گردید. بعد از رحلت امام خمینی، فرماندهی کل نیروهای مسلح به مقام رهبری تفویض گردید و مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای فرماندهی را شخصاً بر عهده گرفتند.
در اواخر دوران دفاع مقدس برای ایجاد هماهنگی میان نیروهای مسلح و جلب حمایت دولت، ستاد کل نیروهای مسلح تشکیل شد. اهداف عمده ی این ستاد، هماهنگی، هدایت و نظارت بر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران شامل: ارتش، سپاه، نیروهای انتظامی، وزارت دفاع و ایجاد هماهنگی و همکاری گسترده به بخش های غیرنظامی کشور است.
شورای عالی پشتیبانی جنگ از نهادهای تابعه ی این ستاد بود که در ایام دفاع مقدس با ریاست رئیس جمهوری و حضور سه قوه و فرماندهی نیروهای مسلح در تهران و ستاد پشتیبانی جنگ در استان ها با حضور ائمه ی جمعه، استانداران و فرماندهان ارتش و سپاه تشکیل می شد و برنامه های پشتیبانی از جنگ را هدایت می کرد.
مأموریت ستاد فرماندهی عبارت بود از:

پیشنهاد کاربران

بپرس