سبزیجات چلیپائی یا سبزیجات صلیبی یا سبزیجات کروسیفروس به عنوان گیاهان خوراکی، در علم تغذیه، گروه بزرگ از گیاهان متنوع هستند و دارای طعم های قوی هستند. از این واژه به اصطلاح لاتین صلیب گرفته شده است زیرا شکوفه های این گیاهان شبیه به صلیب است. انواع کلم ها به این دلیل چلیپایی نامگذاری شده اند که گل آنها شبیه صلیب هستند. در مقاله های عمومی، معمولاً منظور کلم بروکلی، جوانه بروکسل، کلم، گل کلم و کیل ( kale ) هستند.
از نظر گیاه شناسی، تیره گیاهی آنها شب بویان است ( برا اطلاعات گیاه شناسی، و نه به عنوان غذا، به مدخل شب بویان مراجعه کنید ) .
از نظر فنی، سبزیجات صلیبی رده وسیعتری شامل موارد زیر هستند:[ ۱] آرگولا، بوک چوی، کلم چینی ، کلم بروکلی ، جوانه بروکسل ، کلم ، گل کلم ، تربچه ، شلغم ، واسابی ، کلم برگ یا کِیل ( kale ) ، خردل، شلغم، ماکا، و غیره ( برای لیست کامل تر گونه ها، به ویکی پدیای انگلیسی همین مدخل en:Cruciferous vegetables مراجعه کنید ) .
نتایج مطالعات نشان می دهد بین ضخیم شدن عروق گردن، شدت تشکیل پلاک میکروبی در عروق ( آتروما ) و مصرف سبزی جات ارتباط وجود دارد. [ ۲]
محققان به این نتیجه رسیدند زنان مسنی که سبزی جات چلیپایی بیشتر مصرف می کنند دارای عروق کاروتید سالم تری هستند. [ ۲] [ ۳] [ ۴] [ ۵] [ ۶]
سبزی های چلیپایی سرشار از ویتامین های A و C، بتاکاروتن و الیاف بوده و نیز مملو از ایندول، ایزول، ایزوتیوسیانیت و سولفورافن هستند که همگی جزو فیتوکمیکال ها ( مواد مرکب گیاهی ) قوی ضد سرطان شناخته شده اند ( پایینتر را ببینید ) .
مصرف سبزیجات آلیاژی و چلیپایی ممکن است باعث ایجاد ترانسفراز - S گلوتاتیون، ترانسفراز اوریدین دی فسفات - گلوکورونوزیل و ردوکتازهای کینون شود که همگی به طور بالقوه در سم زدایی مواد سرطان زا مانند آفلاتوکسین نقش دارند. مصرف زیاد سبزیجات چلیپایی خطر بالقوه آلرژی و تداخل با داروهایی مانند وارفارین و سمیت ژنی دارد.
سبزیجات چلیپایی حاوی گلوکوزینولات ها هستند، که تحت توانایی تحقیق در مورد تأثیر بر سرطان تحت تحقیق هستند. گلوکوزینولات ها به هیدرولیز ایزوتیوسیانات ( ITCS ) توسط میروسیناز ( myrosinase ) . کمک می کنند[ ۷] ITC در حال بررسی است برای اثرات شیمیایی و پیشگیری از شیمی درمانی. [ ۷] [ ۸] به عنوان مثال، یافته ها نشان می دهد که ایزوتیوسیانات فنتیل ITC باعث کاهش سطح آنکو پروتئین MCL1 می شود. [ ۹] [ ۱۰] تحقیقات دیگر در شرایط لوله آزمایش ( in vitro ) نشان می دهد که ITC می تواند بر سطح پروتئین همجوشی BCR - ABL، آنکو پروتئین فعال در سرطان خون تأثیر بگذارد. [ ۱۰] [ ۱۱]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاز نظر گیاه شناسی، تیره گیاهی آنها شب بویان است ( برا اطلاعات گیاه شناسی، و نه به عنوان غذا، به مدخل شب بویان مراجعه کنید ) .
از نظر فنی، سبزیجات صلیبی رده وسیعتری شامل موارد زیر هستند:[ ۱] آرگولا، بوک چوی، کلم چینی ، کلم بروکلی ، جوانه بروکسل ، کلم ، گل کلم ، تربچه ، شلغم ، واسابی ، کلم برگ یا کِیل ( kale ) ، خردل، شلغم، ماکا، و غیره ( برای لیست کامل تر گونه ها، به ویکی پدیای انگلیسی همین مدخل en:Cruciferous vegetables مراجعه کنید ) .
نتایج مطالعات نشان می دهد بین ضخیم شدن عروق گردن، شدت تشکیل پلاک میکروبی در عروق ( آتروما ) و مصرف سبزی جات ارتباط وجود دارد. [ ۲]
محققان به این نتیجه رسیدند زنان مسنی که سبزی جات چلیپایی بیشتر مصرف می کنند دارای عروق کاروتید سالم تری هستند. [ ۲] [ ۳] [ ۴] [ ۵] [ ۶]
سبزی های چلیپایی سرشار از ویتامین های A و C، بتاکاروتن و الیاف بوده و نیز مملو از ایندول، ایزول، ایزوتیوسیانیت و سولفورافن هستند که همگی جزو فیتوکمیکال ها ( مواد مرکب گیاهی ) قوی ضد سرطان شناخته شده اند ( پایینتر را ببینید ) .
مصرف سبزیجات آلیاژی و چلیپایی ممکن است باعث ایجاد ترانسفراز - S گلوتاتیون، ترانسفراز اوریدین دی فسفات - گلوکورونوزیل و ردوکتازهای کینون شود که همگی به طور بالقوه در سم زدایی مواد سرطان زا مانند آفلاتوکسین نقش دارند. مصرف زیاد سبزیجات چلیپایی خطر بالقوه آلرژی و تداخل با داروهایی مانند وارفارین و سمیت ژنی دارد.
سبزیجات چلیپایی حاوی گلوکوزینولات ها هستند، که تحت توانایی تحقیق در مورد تأثیر بر سرطان تحت تحقیق هستند. گلوکوزینولات ها به هیدرولیز ایزوتیوسیانات ( ITCS ) توسط میروسیناز ( myrosinase ) . کمک می کنند[ ۷] ITC در حال بررسی است برای اثرات شیمیایی و پیشگیری از شیمی درمانی. [ ۷] [ ۸] به عنوان مثال، یافته ها نشان می دهد که ایزوتیوسیانات فنتیل ITC باعث کاهش سطح آنکو پروتئین MCL1 می شود. [ ۹] [ ۱۰] تحقیقات دیگر در شرایط لوله آزمایش ( in vitro ) نشان می دهد که ITC می تواند بر سطح پروتئین همجوشی BCR - ABL، آنکو پروتئین فعال در سرطان خون تأثیر بگذارد. [ ۱۰] [ ۱۱]
wiki: سبزیجات چلیپایی