سبزیجات استاک

دانشنامه عمومی

سبزیجات استاک، مایِرپوی ( انگلیسی: Mirepoix ) به سبزیجات ساقه ای و عطرداری گفته می شود که برای تهیه استاک و برخی خوراک های دیگر در آشپزی استفاده می شود. بطور معمول از هویج، پیاز و کرفس خرد شده به نسبت مشخص برای تهیه استاک به عنوان مایِرپوی یاد می شود. این سبزیجات در برابر حرارت مقاوم هستند و در طول تهیه غذا یا استاک له نمی شوند به همین دلیل همیشه در تهیه استاک ها از آن استفاده می شود.
البته که پایه مایِرپوی در آشپزی پیاز، هویچ و کرفس خرد شده می باشد، اما در کشورهای مختلف از مواد دیگری نیز استفاده می شود. بطور مثال در آلمان از تره فرنگی و در لهستان از ریشه جعفری نیز به عنوان مایِرپوی استفاده می شود.
مایِرپوی مایِرپوی اگر چه از گذشته در آشپزی اروپا و بخصوص فرانسه کاربرد داشته اما این نام از قرن ۱۸ میلادی بر سر زبان ها افتاد و اولین بار در سال ۱۸۱۴ در یک کتاب آشپزی فرانسوی از مایِرپوی برای تهیه یک نوع سس استفاده شده است. از اوایل قرن نوزدهم و رواج آشپزی فرانسوی، اکثر نقاط دنیا بیشتر با نام مایِرپوی و اهمیت آن در آشپزی آشنا شدند و هم اکنون در کنار سبزیجات ذکر شده از مواد دیگری همانند سیر، قارچ، فلفل دلمه ای و زنجبیل نیز بر اساس منطقه جغرافیایی و ذائقه افراد به عنوان مایِرپوی استفاده می شود.
عکس سبزیجات استاک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس