سالاد الیویه

فرهنگ فارسی

( اسم ) نوعی سالاد . طرز تهیه - نیم کیلو سیب زمینی استانبولی نیم کیلو هویج فرنگی نیم کیلو نخود سبز و نیک کیلو خیار شور را با یک مرغ در آب می رپزند . سپس سیب زمینی و حویج را با گوشت ریز ریزکنند و نخود پخته را بدان اضافه نمایند . از یک قوطی روغن زیتون خوب قطره قطره داخل ظرف کنند و هم زنند . چون روغن زیتون سفت شود چنده قطره آب لیمو در آن چکانند و باز هم زنند . همینکه حل شد مجددا روغن زیتون در آن ریزند و هم زنند . بهمین ترتیب عمل کنند تا باندازه یک کاسه کوچک ازین مایع منجمد بدست آید . سپس مخلوط سیب زمینی و حویج و نخود و گوشت مرغ را داخل بشقابی کنند و روی آن مایع مذکور را ریزند و آنگاه روی مجموع را بوسیله زیتون درشت گوجه فرنگی و تربچه نقلی تزیین نمایند .

دانشنامه عمومی

سالاد الیویه یا اُلویه ( به روسی: салат Оливье ) ، ( به فرانسوی: olivier ) [ ۱] سالادی روسی و نوعی غذای سرد است که از پختن گوشت یا مرغ یا کالباس یا ژامبون به همراه سیب زمینی آب پز و سس مایونز و خیارشور و دیگر مواد غذایی درست می شود. این سالاد در ایران به «سالاد الیویه» و «سالاد الویه» و در اروپا و آمریکای لاتین به «سالاد روسی» معروف است.
این سالاد در سدهٔ نوزدهم میلادی توسط لوسین الیویه، سرآشپز بلژیکیِ فرانسوی تبارِ «رستوران اِرمیتاژ» در مسکو ابداع شد و به تدریج در کشور روسیه، کشورهای اروپایی، و بسیاری دیگر از کشورهای جهان دوستداران زیادی پیدا کرد. این سالاد سال هاست که به عنوان یکی از اقلام اصلیِ شام شب سال نو در روسیه و کشورهای پساشوروی قلمداد می شود.
عکس سالاد الیویه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس