سال نوی ژاپنی

دانشنامه عمومی

سال نوی ژاپنی ( به ژاپنی: 正月 Shōgatsu ) یک جشن سالانه با مراسم مخصوص است. از سال ۱۸۳۷ روز اول ژانویه در گاه شماری میلادی به طور رسمی به عنوان آغاز سال نو جشن گرفته می شود.
پیش از دوره میجی، تاریخ سال نو ژاپنی بر اساس نسخه های ژاپنی گاه شماری شمسی–قمری ( آخرین تقویم گاه شماری تنپو بود ) و قبل از گاه شماری جوکیو، در سال ۱۸۷۳، پنج سال پس از اصلاحات میجی، ژاپن گاه شماری میلادی را پذیرفت و روز اول ژانویه به طور رسمی و فرهنگی روز سال نو در ژاپن شد.
در زمان قدیم به غذای مخصوص سال نو «او - سِکّو» یا «او - سِکیو» گفته می شد. این کلمات امروزه کوتاه شده و به صورت اوسِچی درآمده است. به کلیه غذاهایی که به کامی ( رب النّوع ) سال نو تقدیم می شود اوسچی گفته می شود. دلیل صرف این غذا در این ایام عید آنست که مردم معتقدند برای استقبال از کامی سال نو نباید غذای دیگری در ایام عید بپزند و فقط غذاهایی که به کامی سال نو تقدیم شده باید سرو شود. ظرفی که غذای اوسچی در آن گذاشته می شود جوباکو گفته می شود و چهار طبقه است. تعداد انواع غذایی که در هر طبقه از این ظرف قرار می دهند فرد است یعنی یک نوع یا سه نوع یا پنج نوع و … افراد موقع خوردن اوسچی آن را در ظرف دیگری می شکند و می خورند. یکی از غذاهایی که در سال نو خورده می شود زونی نام دارد. طرز درست کردن زونی در استان های مختلف ژاپن متفاوت است. در توکیو و شرق ژاپن از ماهی و خزه دریایی سوپ درست می کنند و موچی را که کمی سرخ شده در آن می ریزند و کمی نیز سبزی به آن می افزایند. [ ۱]
بعضی از ژاپنی ها معمولاً در آغاز سال نو ( از اول تا روز هفتم ) به جینجا یا معبد شینتویی می روند و برای خود و خانواده شان آرزوی سلامتی و خوشبختی و موفقیت می کنند. در زمان قدیم رفتن به معابد را یک نوع ثواب می دانستند اما امروزه این اعتقاد کم رنگ شده است. [ ۲]
عکس سال نوی ژاپنیعکس سال نوی ژاپنی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس