سازمان ورزشی و فرهنگی تاج

پیشنهاد کاربران

سازمان فرهنگی و ورزشی تاج تشکیلاتی سازمان یافته از رشته ها و دسته های گوناگون ورزشی بود که مرکز آن در شهر تهران قرار داشت و دارای شعبه های فراوانی در سراسر ایران و حتی خارج از کشور بود. به دنبال انقلاب ۱۳۵۷، این سازمان مصادره و تمامی اموال، دارایی ها و پرسنل این شرکت منحل شد و دارایی و املاک آن به سازمان تربیت بدنی ایران واگذار شد. اعضا فوتبال باشگاه تاج تهران که شعبهٔ اصلی این سازمان در شهر تهران به شمار می آمد، گردِ هم آمدند و تحت مالکیت سازمان تربیت بدنی و با نام باشگاه ورزشی استقلال در رقابت های ورزشی حضور یافت. سازمان باشگاه ورزشی تاج بعد از رئال مادرید دومین باشگاه فوتبالی دنیا از نظر دارایی و اموال لقب داشت.
...
[مشاهده متن کامل]

در سال های پایانی جنگ جهانی دوم جمعی از ورزشکاران دوچرخه سواری برای سامان دهی امور مربوط به این رشتهٔ ورزشی در تهران گرد هم آمده و یک تشکل صنفی را پایه گذاری کردند. این کانون دوچرخه سواری به تدریج ساختار باشگاهی پیدا کرد و در روز ۴ مهر ۱۳۲۴ با نام «باشگاه دوچرخه سواران» در خیابان فردوسی تهران اعلام موجودیت کرد. بنیان گذاری این باشگاه به فاصلهٔ کمتر از یک ماه از پایان جنگ جهانی دوم رخ می داد و ایران که در جریان جنگ مورد اشغال نیروهای متفقین قرار گرفته بود، در آن هنگام تحت تأثیر رویدادهای پس از جنگ و خروج نیروهای متفقین قرار داشت. پرویز خسروانی از جمله بنیان گذاران باشگاه بود و در سال های بعد با در اختیار گرفتن امتیاز باشگاه نقش پررنگی در رشد و توسعه آن ایفا کرد. در چهار سال نخست حیات دوچرخه سواران دامنهٔ فعالیت های باشگاه گسترش پیدا کرد و در رشته های گوناگون ورزشی صاحب تیم شد. از این رو در اواخر سال ۱۳۲۸ نام باشگاه با تصمیم هیئت مدیره از دوچرخه سواران به «تاج» تغییر یافت و تا هنگام وقوع انقلاب ۱۳۵۷ ایران با همین نام به فعالیت ادامه داد.
چهار سال پس از تشکیل تیم فوتبال دوچرخه سواران، پرویز خسروانی در سال ۱۳۲۸ امتیاز باشگاه دوچرخه سواران را خرید. و نام آن را با تصویب هیئت مدیرهٔ باشگاه به تاج تغییر داد. نام «دوچرخه سواران» برای باشگاهی که به دست گروهی از ورزشکاران دوچرخه سواری پایه گذاری شده بود و به طور اختصاصی در این رشته فعالیت می کرد، از هر نظر مناسب بود. اما دوچرخه سواران طی چهار سال رشد شتابان خود در رشته های گوناگون ورزشی صاحب تیم شده بود و با توجه به گسترش دامنهٔ فعالیت ها و افزایش هواداران تغییر نام باشگاه اجتناب ناپذیر به نظر می رسید. پرویز عمواوغلی، گرائیلی، ناصر ملکی، علی دانایی فرد و سید آقا جلالی اعضای گروه تصمیم گیرنده ای بودند که در بهمن ۱۳۲۸ با تغییر نام باشگاه از دوچرخه سواران به تاج موافقت کردند. طبق مدارک موجود، تاریخ تغییر نام باشگاه یکم اسفندماه سال ۱۳۲۸ هجری خورشیدی بوده است. بعضی منابع، ۲۲ بهمن سال ۱۳۲۸ را روز تغییر نام به تاج عنوان کرده اند که تیم فوتبال تاج در تاریخ ۲۸ بهمن همین سال با نام جدید در برابر تیم شهباز با نتیجه یک بر صفر برنده شد.

سازمان ورزشی و فرهنگی تاجسازمان ورزشی و فرهنگی تاجسازمان ورزشی و فرهنگی تاجسازمان ورزشی و فرهنگی تاجسازمان ورزشی و فرهنگی تاجسازمان ورزشی و فرهنگی تاج
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سازمان_ورزشی_و_فرهنگی_تاج

بپرس