ساختار نمک طعام

دانشنامه عمومی

ساختار نمک طعام یکی از ساختارهای بر پایهٔ شبکهٔ مکعبی وجوه مرکزپر است. در این ساختار، آنیونها شبکهٔ fcc را به وجود می آورند که تمام حفره های هشت وجهی آن به وسیلهٔ کاتیونها پر شده است. بر طبق قانون اول پائولینگ نسبت شعاع کاتیون به شعاع آنیون در این ساختار باید بین ۰/۴۱۴ الی ۰/۷۳۲ باشد.
از آنجایی که در شبکهٔ fcc، نسبت اتم ها/یون ها به حفره های هشت وجهی ۱:۱ است، بنابراین ترکیباتی که چنین ساختاری دارند، از لحاظ استوکیومتری ایده آل به صورت MX هستند.
NaCl
پتاسیم کلرید
لیتیم فلورید
منیزیم اکسید
کلسیم اکسید
اکسید استرانسیم
• اکسید نیکل ( II )
• اکسید کبالت ( II )
عکس ساختار نمک طعام
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس