زندان هارون

لغت نامه دهخدا

زندان هارون. [ زِ ن ِ ] ( اِخ ) بنایی در سمت جنوب شرقی تهران در فاصله دوازده هزارگزی جاده تهران به خراسان و قریب سه هزارگزی سمت چپ ، یعنی در جانب شمال جاده مزبور در دامنه کوههای مسگرآباد واقع گشته و مشرف به تنگه باصفایی است که درختان انار فراوان دارد. بطور تحقیق نام زندان درقدیم الایام بدین بنا اطلاق شده و امروزه هم به همین نام خوانده میشود. گذشت زمان و حوادث دوران لطمه زیادی به بنا وارد آورده ، ولی تا اندازه ای مرمت گردیده است. آنچه معلوم است بنای مزبور همانطور که از اسم آن بر می آید، زندانی از دوران آل بویه بوده و صرفاً بمنظور زندانهای انفرادی ساخته شده است. به عقیده «گدار» بنای مزبور از زمان سلجوقی است و یکی از استحکامات نظامی آن عصر بشمار می آید. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ فارسی

بنایی است در سمت جنوب شرقی تهران در فاصله ۱۲ کیلومتری جاده تهران به خراسان و قریب سه کیلومتر در سمت چپ یعنی در جانب شمال جاده مزبور در دامنه کوههای مسگر آباد واقع گشته و مشرف به تنگه با صفایی است که درختان انار فراوان دارد . بطور تحقیق نام زندان در قدیم الایام بدین بنا اطلاق شده و امروزه هم بهمین نام خوانده میشود . گذشت زمان و حوادث دوران لطمه زیادی ببنا آورده است ولی تا اندازه ای مرمت گردیده . آنچه معلوم است بنای مزبور همانطور که از اسم آن بر میاید زندانی از دوران آل بویه بوده و صرفا بمنظور زندانهای انفرادی ساخته شده است . بعقیده گدار بنای مزبور از زمان سلجوقی است و یکی از استحکامات نظامی آن عصر بشمار میاید .

دانشنامه آزاد فارسی

گنبد هارونیه، توس
ساختمان سنگی به جا مانده از دوران آل بویه و حکومت سلجوقیان، واقع در شرق تهران، در دامنۀ کوه های مسگرآباد. ساختمان دیگری نیز در شهر قدیم توس، به جا مانده از اواخر دوره سلجوقی که خانقاه عثمان بن هارون از صوفیان فرقه حشمتیه بوده است، نیز به زندان هارون معروف است. نیز ← هارونیه

پیشنهاد کاربران

بپرس