زنان در سیاست ایران

پیشنهاد کاربران

زنان در سیاست ایران به وضعیت، مشارکت و نقش زنان ایرانی در سیاست ایران در طول تاریخ این کشور می پردازد. زنان نیمی از جمعیت هر جامعه را تشکیل می دهند و در طول تاریخ در تمام صحنه ها همراه مردان و در کنار مردان حضور داشته اند، اما نقششان کم رنگ بوده است
...
[مشاهده متن کامل]

زنانی همچون آتوسا همسر داریوش بزرگ کاخ و کوشک خود را داشته و سرمایه و پیشکار داشته است و حتی شمار جشن ها و مهمانی هایی که آتوسا برگزار کرده است نیز در مهرها و لوح های گلی تخت جمشید نوشته شده است. پژوهش ها نشان می دهد ک زنان در دوره هخامنشیان ازادی های ویژه خود را داشته اند. نقش برجسته ها و آثار مهرهای دوره های تاریخی یادشده اند که به جایگاه و نقش زنان در عرصه های حقوقی و سیاسی پرداخته اند. نقش برجسته های مرتبط با موضوع زنان هخامنشیان از آشوریان، احترام به زن و گستردگی مشارکت آنان در فعالیت های سیاسی و اقتصادی، استقلال و آزادی های فردی در زندگی خصوصی زنان هخامنشی نسبت به دوره آشوریان بیشتر است. برای شناخت جایگاه و نقش زن در هر دورهای و بررسی آن از جنبه های حقوقی و سیاسی باید جنبه های عمومی زندگی اعم از اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سایر مسائل آن جامعه نیز در نظر گرفته شود. به عبارت دیگر، در هیچ دورة تاریخی وضعیت و جایگاه زن از جنبه های مختلف از وضع عمومی آن جامعه مجزا نبوده است. در کل دوران امپراتوری هخامنشی، زنان درباری و بانوان نجیب زاده، که با خانواده شاه ارتباط داشته اند، بخشی از همراهان شاه را در سفرها تشکیل می دادند. هریک از زنان خانواده سلطنتی به طور خصوصی مسافرت می کردند؛ اگرچه این سفرها فارغ از وظایف رسمی نبوده است. موقعیت زنان در سفرها در هریک از دو تمدن مورد نظر متفاوت بوده است. زنان در تمدن هخامنشی یا به همراه پادشاه یا نجبا با احترام و تکریم یا به تنهایی و مستقل یا رسمی مسافرت می کردند.
آتوسا ملکه بیش از ۲۸ کشور آسیایی در زمان امپراتوری داریوش بزرگ بود و از وی به نام شهبانوی داریوش بزرگ یاد کرده اند. این زن یکی از مهم ترین نقش ها را در تاریخ ایران در دربار داریوش بزرگ اجرا می کرد. آتوسا که شاعر و ادیب بود؛ به نوجوانان درس ادبیات پارسی می داد. وی بزرگترین نقش مهم را در امور مملکتی اجرا می کرد و در عین حال بهترین همیار روحی و روانی برای داریوش همسر تاجدارش بود. او در نبرد با شورشی ها و نیز یونانی ها داریوش را همراهی می کرد و به شاه قدرت می داد.

زنان در سیاست ایرانزنان در سیاست ایرانزنان در سیاست ایران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/زنان_در_سیاست_ایران

بپرس