زمینه های حسد

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] زمینه های حسد (قرآن). حسد به معنای آرزو کردن زوال نعمت از کسی است که استحقاق آن را دارد. زمینه هایی عامل رشد حسد در درون انسان می شود، که در این مقاله به آنها اشاره می شود.
ذکر برخی فضائل، زمینه حسادت دیگران می شود.قال یـبنی لا تقصص رءیاک علی اخوتک فیکیدوا لک کیدا.. «گفت: «فرزندم! خواب خود را برای برادرانت بازگو مکن، که برای تو نقشه (خطرناکی) می کشند چرا که شیطان، دشمن آشکار انسان است!»
← حسادت به یوسف
اظهار محبت بیشتر به برخی فرزندان، زمینه ساز حسادت دیگر فرزندان است.لقد کان فی یوسف واخوته ءایـت للسائلین• اذ قالوا لیوسف واخوه احب الی ابینا منا ونحن عصبة ان ابانا لفی ضلـل مبین. «در (داستان) یوسف و برادرانش، نشانه ها (ی هدایت) برای سؤال کنندگان بود! • هنگامی که (برادران) گفتند: «یوسف و برادرش (بنیامین) نزد پدر، از ما محبوبترند در حالی که ما گروه نیرومندی هستیم! مسلما پدر ما، در گمراهی آشکاری است!»
نفوذ شیطان در حسادت
شیطان، وادارکننده انسان به حسادت، نسبت به یکدیگر است.قال یـبنی لا تقصص رءیاک علی اخوتک فیکیدوا لک کیدا ان الشیطـن للانسـن عدو مبین. «گفت: «فرزندم! خواب خود را برای برادرانت بازگو مکن، که برای تو نقشه (خطرناکی) می کشند چرا که شیطان، دشمن آشکار انسان است!»(جمله «ان الشیطان...» در مقام تعلیل برای نهی مذکور در آیه است.)
عوامل حسادت
...

پیشنهاد کاربران

بپرس