زبان های ژرمنی

دانشنامه عمومی

زبان های ژرمنی شاخه ای از خانواده زبان های هندواروپایی هستند که توسط جمعیتی در حدود ۵۱۵ میلیون نفر گویشور بومی در اروپا، آمریکای شمالی، اقیانوسیه و جنوب آفریقا گفتگو می شوند. انگلیسی، با حدود ۲ میلیارد نفر گویشور، پرگویشورترین زبان ژرمنی در جهان است. تمام زبان های ژرمنی از نیاژرمنی ریشه گرفته اند که در عصر آهن در اسکاندیناوی صحبت می شد.
زبان های ژرمنی غربی شامل سه زبان پرکاربرد ژرمنی هستند: انگلیسی با حدود ۳۶۰–۴۰۰ میلیون گویشور بومی، [ ۲] آلمانی با بیش از ۱۰۰ میلیون گویشور بومی[ ۳] و هلندی با ۲۴ میلیون گویشور بومی. زبان های دیگر ژرمنی غربی شامل آفریکانس، شاخه ای از هلندی، با بیش از ۷٫۱ میلیون گویشور بومی؛[ ۴] آلمانی سفلی با حدود ۰٫۳ میلیون گویشور بومی و احتمالاً ۶٫۷–۱۰ میلیون گویشور کل[ ۵] ( حداقل ۵ میلیون نفر در آلمان[ ۶] و ۱٫۷ میلیون در هلند ) ؛[ ۷] ییدیش که پیش از جنگ جهانی دوم توسط تقریباً ۱۳ میلیون یهودی در اروپا استفاده می شد[ ۸] و اکنون دارای تقریباً ۱٫۵ میلیون گویشور بومی است؛ اسکاتس، با ۱٫۵ میلیون گویشور بومی؛ گونه های لیمبورخی با تقریباً ۱٫۳ میلیون گویشور در مرزهای هلند - بلژیک - آلمان و زبان های فریسی با بیش از ۰٫۵ میلیون گویشور بومی در هلند و آلمان هستند.
بزرگترین زبان های ژرمنی شمالی سوئدی، دانمارکی و نروژی هستند که تا حدی برای یکدیگر قابل درک و در مجموع حدود ۲۰ میلیون گویشور بومی در کشورهای شمال اروپا و پنج میلیون گویشور زبان دوم دارند. از زمان قرون وسطی، این زبان ها به شدت تحت تأثیر زبان آلمانی پایین میانه از شاخه ژرمنی غربی قرار گرفتند و واژگان این زبان حدود ۳۰–۶۰٪ از واژگان آن ها را با توجه به برآوردهای مختلف تشکیل می دهد. دیگر زبان های ژرمنی شمالی فارویی و ایسلندی هستند، که محافظه کارتر از سایرین بوده، هیچ تأثیر قابل توجهی از آلمان پایین نپذیرفته اند و دارای دستور زبان پیچیده تر و فهم متقابل کمتر نسبت به سایر زبان ها هستند.
شاخه ژرمنی شرقی شامل گوتی، بورگوندی و وندالی بود که اکنون همه آن ها منقرض شده اند. واپسین زبان آن گوتی کریمه ای بود که تا اواخر قرن هجدهم در برخی از مناطق منزوی کریمه صحبت می شد. [ ۹]
اتنولوگ ۴۸ زبان مختلف ژرمنی زنده را فهرست کرده است که ۴۱ مورد از آن ها به شاخه غربی و شش زبان دیگر به شاخه شمالی تعلق دارند. شمار کل زبان های ژرمنی در طول تاریخ ناشناخته است زیرا برخی از آن ها، به ویژه زبان های ژرمنی شرقی، در طی یا پس از دوره مهاجرت ها ناپدید شده اند. برخی از زبان های ژرمنی غربی همانند لومباردی نیز نتوانستند دوره مهاجرت ها را پشت سر بگذارند. در نتیجه جنگ جهانی دوم و پس از آن اخراج گسترده آلمانی ها، زبان آلمانی بسیاری از مناطق خود را از دست داد و همچنین چندین گویش آن در معرض نابودی و انقراض قرار گرفتند. در قرن بیست و یکم، به دلیل برتری یافتن آلمانی معیار، گویش های آن در حال نابودی هستند. [ ۱۰]
عکس زبان های ژرمنیعکس زبان های ژرمنیعکس زبان های ژرمنیعکس زبان های ژرمنیعکس زبان های ژرمنیعکس زبان های ژرمنی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس