زبان مهری

دانشنامه عمومی

زبان مهری یا مَهری عضوی از خانواده زبانهای عربستانی جنوبی نوین است که خود زیرگروه شاخه سامی از خانواده آفروآسیایی به شمار می رود. قبایل مهری به این زبان صحبت می کنند که در مناطق از شرق یمن و غرب عمان، به ویژه استان مهره ساکن هستند.
مهری و خواهرانش ( زبان های عربستانی جنوبی نوین ) در جنوب شبه جزیره عربستان پیش از گسترش زبان عربی همراه با اسلام در قرن هفتم میلادی صحبت می شدند. امروزه این زبان در قطر و امارات متحده عربی و همچنین کویت توسط افرادی که اصالتاً مهری و از عربستان جنوبی هستند صحبت می شود.
با توجه به چیرگی عربی در منطقه طی ۱۴۰۰ سال گذشته و دوزبانه بودن دائمی افراد همراه با عربی، این زبان در معرض خطر انقراض است. مهری در درجه اول یک زبان گفتاری با ادبیات بومی خرد است و تقریباً هیچ س وادی برای نوشتن مهری در میان بومیان آن وجود ندارد.
موجودی همخوان های مهری به شرح زیر است:
موجودی واکه ها نیز به شرح زیر است:
مهری، مانند سایر زبانهای عربستانی جنوبی، دارای سنت گفتاری غنی است، اما دارای سنت نوشتاری نیست. [ ۳] برای نوشتن زبان دو سامانه وجود دارد: الفبای عربی و الفبای عربی اصلاح شده. الفبای عربی اصلاح شده شامل حروف اضافی برای نشان دادن اصوات منحصر به فرد مهری است. [ ۴]
متداول ترین سامانه مورد استفاده سامانه حروف عربی اصلاح نشده است. این یک سامانه معیوب است و چندین واج را با حروف مشابه نشان می دهد است. در هر دو سامانه واکه ها به صراحت از یکدیگر تمایز ندارند و توسط خوانندگان از طریق زمینه تشخیص داده می شوند. [ ۴]
الفبای عربی اصلاح شده دارای سامانه های مختلف غیرمعیار است. [ ۵] [ ۶] [ ۷] پرکاربردترین الفبای اصلاح شده توسط مرکز عربستانی جنوبی نوین دانشگاه لیدز مستند و پیشنهاد شده است. حروف اضافی الفبای اصلاح شده به شرح زیرند:
عکس زبان مهری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس