زاروکی

پیشنهاد کاربران

زار یعنی گریه کردن
زاروک ، ناله و اه و فریاد ، فغان البته معنی لولک، زنبور ، حشره ،
قبلا ساکنین احمدآباد که حال بنام زاروکی تغییر کرده از همین نسل و طایفه طوله گیری یا تولک گیرها بوده است که در اثر سیل سهمگین سالها قبل از سیل سهمناک ۷۲ همه خانه ها را با خود برده ولی هنوز نخل ها آن نسل همچنان استوار هستند .
...
[مشاهده متن کامل]

الان زاروکی یکی از بهترین نقاط برای کاشت نخل هست ولی بدلیل سرما بیش از حد خیار ، سیب زمینی و لیمو ، پرتقال و . . . . . زود از بین می روند و مردم مجبور شده اند طی این سالها به سایر نقاط بخش اسماعیلی خاصتا گنج آباد مهاجرت موقت نمایند
کاوه احمدی ،

زاروک، یعنی کودکان البته به حشرات گزنده هم زاروک می گویند.
زاروکی نام و اسم قریه ، ده یا روستایی است که در سالهای آغازین نهضت انقلاب اسلامی و تشکیل و راه اندازی مشاع ها کشاورزی ده نفره تا بیست نفره در حاشیه هلیل رود از سمت شمالی زیر روستای کنتکی و آبرده و جنوبی بالای کهنک شیبانی و محمدآباد عنبری و حسین آباد زین آباد هست .
...
[مشاهده متن کامل]

زاروکی قریه ای در ۴۰ کیلومتری شهرستان جیرفت و تا مرکز بخش اسماعیلی ۲۵ کیلومتر هست فلسفه نامگذاری آن بنا بر تحقیق از چندین نفر از کارکنان جهادسازندگی شهرستان جیرفت این هست که قبلا این ده و آبادی متعلق به مرحوم حسن خان ابراهیم پور فرزند ارشد و بزرگ خان بزرگ حاج محمدرضا خان ابراهیم پور مالک املاک دهنو حاج بی بی و حسن آباد ابراهیم پور و ریگ انبار و بخشی از باغات محمد آباد طوله گیری و رضا اباد رودبار جنوب بود .
قبلا در زمان مالکیت مرحوم حسن خان ابراهیم پور احمدآباد نام داشت . پس از خرابی قنات محمدآباد طوله گیری اکثریت جوانان این روستا در بندرعباس و کیش کارگری می کردند تا از برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اختیار مالکیت این زمین ها به مردم روستای محمدآباد داده شد و چهره ها بزرگی همانند کربلایی ابراهیم کله دادعلی ، کربلایی جان محمد اقتداری فرزند درگوش و رضا آبروش فرزند درمحمد و علی اقتداری ملاقاسم شروع به نام نویسی کردند و همه خانواده که اکثریت مطلق اقتداری ها تیره ملاعباس ، ملاشهرضا ، ملامهد ، ملاقاسم ، مرحوم علی درگوش و ( پیلسته ها سه سهم سهراب، خدامراد و علی ) و پنج شنبه اقتداری و سیف الله مرادعلی حلقه شرکا تلمبه کشاورزی احمدآباد بودند و مهندس اسحاق جهانگیری معاون جهاد سازندگی جیرفت قبل از دوره نمایندگی و معاون اول رییس جمهور برای حفر چاه مکانیکی این روستا مدت دو هفته مرتب حضور داشت و سپس چاه آرتیزین همانند چاه چمن و کنارصندل حفر نمودند و نام این مشاع کشاورزی را زاروکی نام نهاد .
محمود احمدی کاوه در سالن دفاع رساله ارشد واژه ها جدید و نو محلی جنوب کرمان در دانشگاه آزادجیرفت
پاییز ۲۰۰۰

بپرس