ریکنده

لغت نامه دهخدا

ریکنده. [ رِ ک َ دِ ] ( اخ ) دهی از بخش مرکزی شهرستان شاهی. 890 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه سیاهرود و محصول عمده آنجا برنج و کنجد و غلات و ابریشم و کنف و صنایع دستی زنان پارچه های ابریشمی و کرباس بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

گویش مازنی

دانشنامه عمومی

ریکنده، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان قائم شهر در استان مازندران واقع در ایران. ( این روستا در گذشته از توابع شهرستان ساری بوده است ) روستای ریکنده در ۱۰ کیلومتری شهر قائمشهر جاده به سمت سیدابوصالح قرار دارد. مهمترین محصول این روستا برنج و نیشکر می باشد. شکر سرخ از مهمترین محصولات ریکنده میباشد که معروفیت زیادی در استان مازندران است.
این روستا در دهستان کوهساران قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران جمعیت آن حدود ۱۰۰۰نفر ( حدود ۳۰۰ خانوار ) بوده است. [ ۲]
مهمترین و قدیمی ترین سوغات این روستا شکرقرمز ( به محلی سیوشکر یا به فارسی شکر سرخ یا قهوه ای نیز گفته می شود ) است. ( نخستین بار در لغتنامه دهخدا نام روستای ریکنده به عنوان مهد شکرسرخ ایران آورده شده است ) این محصول که هزاران سال است در این روستا به بهره برداری می رسد. شکر قرمر در حقیقت عصارهٔ نیشکر محلی می باشد که به روش های خاصی تبدیل به دو نوع محصول کف قرمز و شکر قرمز می شود و امروزه به شکل سنتی و صنعتی در این روستا به بهره برداری می رسد.
عکس ریکنده
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس