ریخته گری لعابی

دانشنامه عمومی

ریخته ­گری لعابی یکی از روش­هاس سرامیک­ سازی است که برای تولید هندسه­ های پیچیده که به آسانی با روش­های دیگر قابل تولید نیستند، استفاده می ­شود[ ۱] . این روش شامل آماده ­سازی یک لعاب خاکی درون یک مخلوط­ کن بلانجر و ریختن آن درون یک قالب گچی است. سپس این اجازه به لعاب داده می­شود تا لایه­ ای برروی سطح داخلی قالب تشکیل دهد.
این روش مناسب برای شکل دهی دقیق اشکال پیچیده با کیفیت سطحی بالا است. [ ۲] [ ۳] این تکنیک استاندارد برای شکل دهی به لوازم بهداشتی مانند توالت و سینی های بهداشتی است و همچنین برای قطعات کوچکتری مانند مجسمه ­های کوچک و قوری ها استفاده می شود.
این تکنیک در ابتدا در چین در دوران دودمان تانگ ( 618 - 917 ) توسعه یافت، اما تا دهه ­های اخیر به طور نسبتاً کم در چین استفاده می شد. به نظر می رسد که این تکنیک در انگلستان در حدود سال 1745 "با نام رالف دانیلز از کوربریج" مجدداً اختراع شد، و به محض آن به طور گسترده توسط تولیدکنندگان سفال اروپایی استفاده می شد، و در انتهای قرن به عنوان روش اصلی شکل دهی به لوازم بهداشتی به کار گرفته شد.
ریخته­گری جامد به منظور تولید قطعات جامد همانند دستگیره فنجان استفاده می­شود. قالب این قطعه مکررا در معرض یک مخزن لعاب اضافی است. همچنین ریخته­ گری توخالی برای تولید قطعاتی همانند قوری استفاده می­شود.
خواص یک لعاب ریخته­ گری به عوامل زیر بستگی دارد:
• خواص مواد خام در لعاب
• محتوای جامد لعاب
• نسبت خاک به مواد غیر پلاستیک در لعاب
• مواد شیمیایی درون لعاب ( این مواد ممکن است جداگانه اضافه شده باشند یا از واکنش شیمیایی مواد خام درون لعاب تولید شوند )
• نوع و مقدار ماده لخته­ ساز
• شرایط محیطی، خصوصا دما و رطوبت
• انرژی مورد نیاز برای مخلوط کردن مواد خام و تشکیل لعاب
علاوه بر این، مواردی که بر سرعت شکل­ گیری قطعه تاثیر می­گذارند عبارتند از:
لزجت و روان ­وردی لعاب، که پیش از ریخته ­گری تغییر می ­کند
• ویژگی­ های قالب همانند نفوذپذیری
• محتوای مرطوب قالب
لعاب ریخته­ گری درون یک قالب متخلخل ریخته می­شود. در اثر فشار مویین از طرف قالب، یک لایه نیمه جامد از طریق رسوب ذرات جامد درون لعاب برروی قالب تشکیل می­ شود. پس ار مدت مشخصی، که از طریق آزمایش مشخص می ­شود، قطعه ریخته­ گری از قالب خارج می­شود. قطعه باید به قدری محکم باشد که در طول این فرایند دچار آسیب نشود. پیش از خشک شدن آب درون قطعه، ممکن است قطعه درون قالب چفت شود. این قضیه باعث تشکیل قطعه­ای سبز رنگ که آماده تزئین، لعاب و پختن در کوره آجرپزی سنتی است می­ شود.
عکس ریخته گری لعابیعکس ریخته گری لعابی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران