ریاضی زاده عبداللطیف بن محمد

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «عبداللطیف بن محمد بن مصطفی»، متخلص به لطفی و مشهور به ریاضی زاده رومی حنفی، از زندگی نامه وی، اطلاع چندانی در دست نیست، مگر آن اندازه که از خلال آثارش می توان بدان دست یافت .
وی مدتی قاضی شهر اسکدار (شهری است که قسمتی از قسطنطنیه را تشکیل می دهد و در مدخل تنگه استانبول در جهت بحر مرمر و روبه روی شهر استانبول در ساحل آناطول واقع است و در دامنه های کوه چاملیجه در وضع متمایل در بالای چندین تل دیده می شود و دورنمای بسیار دلکش و زیبایی دارد (دهخدا، مدخل اسکدار)) بوده و مدتی نیز در کروسه مسند قضاوت را بر عهده داشته است .
سال ولادت وی، نامعلوم است، اما نویسنده «هدیة العارفین»، سال وفات وی را 1078ق، ذکر نموده است. او کتاب خویش تحت عنوان «أسماء الکتب المتمم لکشف الظنون» را در سال 1054ق، تألیف نمود و از آنجا که وی در سن سی و سه سالگی از نوشتن آن فراغت یافت، احتمال می رود که در سال 1021ق، به دنیا آمده باشد .
در کتاب «هدیة العارفین» آمده است که وی دیوان شعری به زبان ترکی دارد و صاحب کتابی کم حجم است در ذکر اسماء کتب که به ترتیب حروف الفباء و مانند «کشف الظنون» تألیف گردیده است.... .
پدر او قاضی محمدمصطفی بن داوود اطروش حنفی نام داشت و در 970ق، به دنیا آمد و در صفر 1054ق، وفات یافت. «تذکرة الشعراء»، «کشف الحجاب علی وجه الصواب»، «دستور العمل»، «دیوان شعر» و «ریاض الشعراء» از آثار اوست.
1. عبداللطیف بن محمد ریاضی زاده، «أسماء الکتب المتمم لکشف الظنون» با تحقیق و توضیح محمد تونجی، مکتبة الناجی، مصر.

پیشنهاد کاربران

بپرس