رژیم خاندان تایرا

دانشنامه عمومی

رژیم خاندان تایرا، رژیم هیشی ( به ژاپنی: 平氏政権 ) یک رژیم سامورایی است که از به قدرت رسیدن تایرا نو کیوموری از خاندان تایرا از ۱۱۶۰–۱۱۸۵ میلادی در ژاپن برقرار بود. از آنجائیکه محل اقامت کیوموری در روکوهارا در کیوتو بود، رژیم روکوهارا نیز نامیده می شود.
پس از پیروزی خاندان تایرا در شورش هیجی، تایرا نو کیوموری، مشاور امپراتور شد. وی اولین سامورایی بود که توانسته بود به چنین موقعیتی دست پیدا کند. در نهایت کیوموری کنترل دولت مرکزی را در دست گرفت و نخستین دولت تحت سلطه سامورایی را تشکیل داد و امپراتور ژاپن را به شکل یک امپراتور دست نشانده درآورد. با این حال، رژیم خاندان تایرا در مقایسه با جانشین آن، شوگون سالاری کاماکورا، هنوز هم بسیار محافظه کار بود و به جای گسترش یا تقویت توان نظامی، زنان خاندان خود را به ازدواج امپراتور درمی آورد و از این طریق امپراتور را کنترل می کرد.
بعد از شورش هیجی اعضای خاندان تایرا از نظر موقعیت کاری پیشرفت چشمگیری در کیوتو پیدا کردند. نفوذ خاندان میناموتو در دربار امپراتوری از بین رفت و خاندان تایرا به صورت تکیه گاه منحصر بفرد نظامی دربار و امپراتور گو شیراکاوا درآمد. پس از آن خاندان تایرا دختران خاندان خود را به ازدواج خاندان امپراتور و خاندان های اشرافی درآورد و از این طریق با این خاندان ها وصلت کرد. تایرا نو کیوموری، خواهر زن خود، تایرا نو شیگه کو را به ازدواج امپراتور گو شیراکاوا درآورد و پس از تولد فرزند آنان امپراتور تاکاکورا دختر خود تایرا نو توکوکو را نیز به ازدواج امپراتور تاکاکورا درآورد. پس از این دو وصلت با دربار قدرت خاندان تایرا بیش از پیش افزایش یافت.
در سال ۱۱۶۷ کیوموری به بلندپایه ترین رتبه در دولت ژاپن یعنی دایجو دایجین ( صدراعظمی ) رسید. تا این زمان تنها اشخاصی که جزو اشراف بودند شرایط رسیدن به چنین منصبی را داشتند و کیوموری نخستین سامورایی ای بود که توانست به چنین پایه ای برسد.
کیوموری همچنین به گسترش تجارت با سلسله سونگ در چین نیز توجه داشت و از این طریق توانست سود هنگفتی را به دست بیاورد. وی قسمت غربی بندر کوبه را توسعه داد و آنجا را به صورت پایگاه بازرگانی دریای داخلی ستو درآورد. همچنین برای تأمین امنیت راه های دریایی معبد ایتسوکوشیما را محل پرستش اوجی گامی ( کامی خاص منطقه ) قرار داد و ساختمان این معبد را مرمت کرد. کالاهایی که از راه های دریایی از ژاپن صادر می شدند عبارت بودند از طلا، گوگرد، بادبزن، شمشیر و غیره و کالاهای وارداتی پول، سفال و ابریشم و غیره بودند. همچنین در این زمان در ژاپن سکه ساخته نمی شد و مقادیر زیادی نیز از چین سکه وارد می شد و در مبادلات داخلی مورد استفاده قرار می گرفت. بدین ترتیب خاندان تایرا توانستند به طرز خاندان های اشرافی زندگی کنند.
عکس رژیم خاندان تایراعکس رژیم خاندان تایرا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس