روغن ها

دانشنامه آزاد فارسی

روغن ها (Oils)
هریک از انواع مایعات گِرانرو، و عموماً امتزاج ناپذیر با آب. روغن های حیوانی و نباتی طبیعی از ترکیبات فرار ترپن ها و استرهای ساده حاصل می شوند یا گلیسریدهای اسیدهای چربند. روغن های معدنی مخلوطی از هیدروکربن هایند. روغن ها به چند دسته اند: ۱) روغن های حیوانی و نباتی غیرمحلول در آب و محلول در اِتِر و بنزین که عموماً دارای اتم های زوج کربن در مولکول هایشانند و عمده ترین آن ها عبارت اند از اسید پالمیتیک، اسید استئاریک، و اسید اولِئیک؛ ۲) روغن های تبخیرشونده که بوی اندام های گوناگون گیاهی اند و نمونۀ آن ها کافور است؛ ۳) روغن های معدنی حاصل از تقطیر نفت خام و اعمال عملیات تکمیلی بر آن. نفت خام نیز روغن معدنی محسوب می شود. برای استخراج روغن های نباتی از روش های فیزیکی، استخراج با حلال، و روش های ترکیبی فشار و حلال استفاده و سپس آن ها را پالایش می کنند. گاه برای تبدیل روغن مایع به جامد از روش های هیدروژن دارکردن روغن ها استفاده می کنند.

پیشنهاد کاربران

بپرس