روغن حیوانی گی ( انگلیسی: Ghee; سانسکریت: Ghṛta ) یک نوع روغن حیوانی است و سرمنشا آن به هند باستان بازمی گردد. این روغن در آشپزی شبه قاره هند، آشپزی خاورمیانه، طب سنتی و آیین های مذهبی مورد استفاده دارد.
گی به طور معمول با جوشاندن آرام کره تهیه می شود، تا حدی که خامهٔ آن سفت و تیره رنگ شود. با صاف کردن ذرات باقی مانده جامد که به پایین رسوب کرده، چربی مایع و شفافی به دست می آید که گاهی با ادویه عطر و طعم به آن اضافه می کنند. بافت، رنگ و طعم گی به کیفیت کره، منبع شیر مورد استفاده در فرایند و مدت زمان جوش بستگی دارد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفگی به طور معمول با جوشاندن آرام کره تهیه می شود، تا حدی که خامهٔ آن سفت و تیره رنگ شود. با صاف کردن ذرات باقی مانده جامد که به پایین رسوب کرده، چربی مایع و شفافی به دست می آید که گاهی با ادویه عطر و طعم به آن اضافه می کنند. بافت، رنگ و طعم گی به کیفیت کره، منبع شیر مورد استفاده در فرایند و مدت زمان جوش بستگی دارد.

wiki: روغن حیوانی گی