روغن آشپزی. روغن آشپزی (cooking oil)
روغنی که در دمای اتاق مایع است و از دانه یا میوۀ بعضی از گیاهان، نظیر آفتاب گردان، زیتون، ذرت، سویا، بادام زمینی، و شلغم روغنی به دست می آید. برای سرخ کردن و تهیۀ چاشنی و سس هایی از قبیل مایونز به کار می رود. روغن نباتی مخلوطی از چندین نوع روغن است. اغلب روغن ها را تحت فشار گرما می دهند و تصفیه می کنند. در این فرآیند، بو و طعم روغن گرفته می شود. روغن هایی که در سرما تحت فشار قرار گیرند و تصفیه نشوند، طعم خود را حفظ می کنند. معمولاً مقدار کلسترول روغن ها پایین است و مقدار فراوانی اسیدهای چرب اشباع نشده دارند. همۀ روغن ها، جز روغن سویا و ذرت، با گرما اشباع می شوند.
روغنی که در دمای اتاق مایع است و از دانه یا میوۀ بعضی از گیاهان، نظیر آفتاب گردان، زیتون، ذرت، سویا، بادام زمینی، و شلغم روغنی به دست می آید. برای سرخ کردن و تهیۀ چاشنی و سس هایی از قبیل مایونز به کار می رود. روغن نباتی مخلوطی از چندین نوع روغن است. اغلب روغن ها را تحت فشار گرما می دهند و تصفیه می کنند. در این فرآیند، بو و طعم روغن گرفته می شود. روغن هایی که در سرما تحت فشار قرار گیرند و تصفیه نشوند، طعم خود را حفظ می کنند. معمولاً مقدار کلسترول روغن ها پایین است و مقدار فراوانی اسیدهای چرب اشباع نشده دارند. همۀ روغن ها، جز روغن سویا و ذرت، با گرما اشباع می شوند.
wikijoo: روغن_آشپزی