روش ها و گرایش های تفسیری

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] روش ها و گرایش های تفسیری (کتاب). روش ها و گرایش های تفسیری تالیف حسین علوی مهر، کتابی پیرامون روشها و گرایش های تفسیری است.
مؤلف: حسین علوی مهر. کتاب پیرامون روشها و گرایش های تفسیری نوشته شده که شامل سه بخش، کلیات، روشهای تفسیری و گرایش های تفسیری می باشد. مؤلف که از قرآن پژوهان معاصر می باشد در بخش اول کتاب تفسیر و تاویل را مورد بررسی قرار داد. و در بخش دوم به شرح روشهای تفسیری می پردازد و در پایان گرایش های معروف را توضیح می دهند وی در هر موضوع دیدگاههای مختلف صاحب نظران در آن موضوع را مطرح و مورد نقد و بررسی قرار می دهد. وی با تقسیم بندی موضوعات در روش های تفسیری، روش تفسیر عقلی را از روش تفسیر اجتهادی جدا و بصورت مستقل ذکر نموده است همچنین در بحث روش تفسیر روائی نقش ائمه معصومین -علیه السّلام- در تفسیر قرآن و روشهای تفسیری آن بزرگوران را مورد بررسی قرار داده است. از نکات قابل توجه این است که ایشان در دو قسمت روش عقلی (بخش دوم) و گرایش علمی قرآن (بخش سوم) رابطه دین با عقل و رابطه دین با علم را مورد بررسی قرار داد. و عدم تعارض بین آن دو را اثبات می نماید.
ساختار کتاب
مطالب کتاب شامل سه بخش (کلیات- روشهای تفسیری- گرایشهای تفسیری) است که مجموعا پانزده فصل را تشکیل می دهد که فهرست مطالب آن به قرار زیر است:
← بخش اول
۱- در ابتدای هر فصل: اهداف آن فصل همراه با پیشینه تاریخی موضوع مورد بحث را بیان می نمایند.۲- پس از طرح موضوع مورد بحث، دیدگاههای مختلف درباره آن را طرح و نتیجه گیری می نمایند. ۳- در هر روش تفسیری برخی از تفاسیر مشهور آن روش را معرفی می نماید. ۴- بخش دوم. فصل سوم: در این فصل پیرامون روش روایی سخن گفته و پس از بررسی دیدگاهها در مورد آن، حجیت قول اهل بیت -علیه السّلام -در تفسیر قرآن را مورد بررسی قرار می دهد. ۵- بخش دوم: فصل سوم: در این فصل روش های تفسیری اهل بیت علیه السّلام را شرح و توضیح می دهند. ۶- فصل چهارم از بخش دوم: در این فصل ارزش و جایگاه عقل در دین و عدم تعارض آن دو را مورد بررسی قرار داده، آنگاه تفسیر قرآن با عقل را همراه با دلایل آن توضیح می دهند. ۷- فصل چهارم از بخش سوم: در این فصل آفات تفسیر علمی را در ده مورد بیان می نمایند. ۸- فصل چهارم از بخش سوم: در این فصل ابتدا قرآن و علم و نقش قرآن در پیدایش علوم را مورد بررسی قرار داده، آنگاه رابطه علم و دین و عدم تعارض بین آن دو را بیان می نمایند.۹- از ویژگی های مهم آن تفکیک بین روش عقلی و روش اجتهادی است
نسخه شناسی
...

[ویکی نور] کتاب پیرامون روشها و گرایش های تفسیری نوشته شده که شامل سه بخش،
کلیات، روشهای تفسیری و گرایش های تفسیری می باشد.
مؤلف که از قرآن پژوهان معاصر می باشد در بخش اول کتاب تفسیر و تاویل
را مورد بررسی قرار داد.و در بخش دوم به شرح روشهای تفسیری می پردازد
و در پایان گرایش های معروف را توضیح می دهند وی در هر موضوع دیدگاههای

پیشنهاد کاربران

بپرس