روش برداشت از نهج البلاغه

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] روش برداشت از نهج البلاغه، بررسی دیدگاه های علی صفایی حائری (عین - صاد) که به زبان فارسی توسط مؤسسه تحقیقاتی لیلة القدر تدوین، تنظیم و نگارش شده است.
کتاب، مشتمل بر چهار بخش روش برداشت از نهج البلاغه، نمونه ها، مروری بر خطبه قاصعه و ضمیمه هاست. برخی از مطالب از منابع مکتوب و برخی از نوار سخنرانی های او پیاده شده است.
کتاب با این عبارت آغاز شده است: «هر دانشجویی که کتاب روش برداشت از قرآن را خوانده باشد، علاوه بر اینکه افق های جدیدی بر او گشوده می شود، برای خود مصباح هدایتی را می یابد که اگر در پی آن به قرآن روی بیاورد، به نور قرآن می رسد و از هدایت های آن بهره مند شده و به رشد می رسد؛ علاوه بر این در این کتاب نویسنده در او امیدهایی را زنده می کند و به او وعده طرح‏های نوی را می‏دهد که گویا همان طرح‏هایی است که خواجه شیراز در طلب آنها سقف فلک را می‏شکافد»
پس از آن «طرح روش برداشت از سنت» به عنوان یکی از طرح های ناتمام نویسنده یاد شده است. البته این روش ناتمام مانده است؛ اما گفتگویی یک ساعته از ایشان در زمینه روش برداشت از نهج‏ البلاغه که بخشی از سنت و جزو شاخص آن است در دست است که حاصل کار گروهی است که با راهنمایی نویسنده به چنین موضوعی پرداخته اند. صفایی با استماع گزارش کار این گروه، به اختصار از کلیدها و ابزار روش برداشت از نهج ‏البلاغه پرده برداشته و آنچه را در آن فرصت کوتاه لازم دیده، بیان کرده‏ است
استاد بر اساس این روش، برداشت‏های دقیق و عمیق از نهج‏ البلاغه دارند که در نوشته ‏های ایشان موج می‏زند و به طور مستقل نیز از خطبه‏ها و نامه‏ ها و حکمت‏های نهج ‏البلاغه چنین برداشت‏هایی را ارائه نموده‏اند که تحت عنوان‏های، «اهداف حکومت دینی‏»، «مشکلات حکومت دینی»، «روزگار ستمگر و زمانه ناسپاس‏» و «خط انتقال معارف‏» به همراه مطالب دیگری از ایشان در شرح نهج البلاغه موجود است که در دست تحقیق می‏باشد
نویسنده، معتقد است که اولین مسئله‏ای که باید به آن پرداخته شود، شناسایی خود نهج ‏البلاغه است که در این زمینه کتاب های زیادی نوشته شده و قابل مراجعه است. برای این شناسایی به دو مهم باید توجه شود:

پیشنهاد کاربران

بپرس