لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی
دانشنامه عمومی
روزنامه نگاری[ ۱] [ ۲] [ ۳] ( به فرانسوی: Journalisme ) که گاهی به اشتباه، خبرنگاری نامیده می شود، [ ۴] [ ۵] [ ۶] [ ۷] فعالیتی رادیویی، تلوزیونی، مطبوعاتی و اینترنتی است که اگرچه اصطلاحش از واژه روزنامه ( به فرانسوی:Journal ) به وجود آمده، اما نه تنها به معنای فعالیت در روزنامه ها نیست، بلکه اتفاقاً، بیشتر فعالیت های امروزی اش، شامل تولید محتوا در تلوزیون و فضای مجازی است و ممکن است به شکل خبرنگاری انجام شود، ممکن هم است که به شکل خبرنگاری نباشد و به اشکالی چون سردبیری و گویندگی اخبار انجام گیرد. [ ۷] [ ۸] اگرچه که برخی فارسی زبانان به غلط تصور می کنند که روزنامه نگاری همان شکلِ کاغذیِ خبرنگاری است، اما این موضوع اشتباه است؛ زیرا روزنامه نگاری یک حرفه گسترده تر در تمامی رسانه های الکترونیکی و چاپی است که خبرنگاری فقط یکی از حوزه های آن را تشکیل می دهد و حوزه های دیگری هم هستند که جزو شاخه های حرفه روزنامه نگاری محسوب می شوند. روزنامه نگاری یک حرفه مشترک میان بسیاری از فعالان رسانه ای مانند خبرنگاران، گزارشگران، منتقدان فیلم، بسیاری از سازندگان فیلم مستند و بیشتر تولید کنندگان محتوا است؛ برای مثال، روزنامه نگار ممکن است گزارشگر یا ستون نویس، دبیر یا سردبیر باشد، ولی خبرنگار نباشد. [ ۸] وجه اشتراک همگی روزنامه نگاران این است که تمام آنها برای اطلاع رسانی و افزایش آگاهی جامعه، به تولید و توزیع مطالب و محتواهای واقعیت محور درباره حقیقت های جامعه و موضوعات روز می پردازند؛ این موضوعات شامل اخبار، رویدادها، ایده ها، تحلیل ها، افراد، ورزش، تکنولوژی، آثار هنری و موارد دیگر نیز می شوند. [ ۹] [ ۱۰] [ ۱۱] [ ۱۲]
واژه فارسی روزنامه در روزنامه نگاری، گاهی موجب ایجاد معنایی اشتباه برای این اصطلاح می شود که بر پایه آن، برخی از فارسی زبانان روزنامه نگارها را صرفا نویسندگان روزنامه ها می دانند؛ این در حالی است که فعالیت های روزنامه نگاری در همگی رسانه های دیجیتال در جریان هستند و به روزنامه ها محدود نیستند. اگرچه که معنای تحت اللفظی این اصطلاح در زبان های مختلف، به روزنامه و روزنامه نویسی محدود می شود، ولی معنای اصلی آن بسیار گسترده تر از فعالیت در روزنامه ها است و شامل همه رسانه ها می شود؛[ ۷] همانطور که واژه فارسی روزنامه نگاری از ریشه کلمه روزنامه به وجود آمده است، در زبان های فرانسوی، ترکی، اسپانیایی، ایتالیایی، عربی و بسیاری از زبان های دیگر هم، همین مسئله وجود دارد؛ مثلا در زبان فرانسوی هم اصطلاح فرانسوی روزنامه نگاری ( journalisme ) از ریشه واژه ای فرانسوی به معنای روزنامه ( journal ) به وجود آمده است؛ با این وجود، معنای اصلی و غیر تحت اللفظی این اصطلاح در همگی این زبان ها، محدودیتی به روزنامه ندارد و بسیار گسترده تر است. [ ۱۳] [ ۱۴] اگرچه گاهی این خطای رایج در میان برخی فارسی زبانان دیده می شود، اما در محیط های حرفه ای و آکادمیک رسانه ای، چنین مسئله ای وجود ندارد؛ برای مثال، با همین دید که روزنامه نگاری می تواند در رادیو و تلوزیون هم انجام گیرد، رشته هایی مانند روزنامه نگاری رادیو تلوزیونی در ایران وجود دارند. [ ۱۵] البته باید توجه کرد که روزنامه در معنای دیگر خود، به معنای شکلی از محتوای رسانه ای و واقعیت محور است که با هدف افزایش اطلاعات جامعه درباره موضوعات روز و واقعیت ها، در مطبوعات، رادیو، تلوزیون و اینترنت تولید می شود؛ از آنجایی که روزنامه در این معنا، رسانه ای کاغذی نیست و شکلی از محتوای رسانه ای است که در هر رسانه ای قابل تولید است، واژه هایی مانند روزنامه تلوزیونی و روزنانه اینترنتی، با توجه به همین معنا از واژه روزنامه ایجاد شده اند و روزنامه را نه یک رسانه کاغذی، بلکه نوعی محتوای رسانه ای که در هر رسانه ای قابل تولید است، قلمداد می کنند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفواژه فارسی روزنامه در روزنامه نگاری، گاهی موجب ایجاد معنایی اشتباه برای این اصطلاح می شود که بر پایه آن، برخی از فارسی زبانان روزنامه نگارها را صرفا نویسندگان روزنامه ها می دانند؛ این در حالی است که فعالیت های روزنامه نگاری در همگی رسانه های دیجیتال در جریان هستند و به روزنامه ها محدود نیستند. اگرچه که معنای تحت اللفظی این اصطلاح در زبان های مختلف، به روزنامه و روزنامه نویسی محدود می شود، ولی معنای اصلی آن بسیار گسترده تر از فعالیت در روزنامه ها است و شامل همه رسانه ها می شود؛[ ۷] همانطور که واژه فارسی روزنامه نگاری از ریشه کلمه روزنامه به وجود آمده است، در زبان های فرانسوی، ترکی، اسپانیایی، ایتالیایی، عربی و بسیاری از زبان های دیگر هم، همین مسئله وجود دارد؛ مثلا در زبان فرانسوی هم اصطلاح فرانسوی روزنامه نگاری ( journalisme ) از ریشه واژه ای فرانسوی به معنای روزنامه ( journal ) به وجود آمده است؛ با این وجود، معنای اصلی و غیر تحت اللفظی این اصطلاح در همگی این زبان ها، محدودیتی به روزنامه ندارد و بسیار گسترده تر است. [ ۱۳] [ ۱۴] اگرچه گاهی این خطای رایج در میان برخی فارسی زبانان دیده می شود، اما در محیط های حرفه ای و آکادمیک رسانه ای، چنین مسئله ای وجود ندارد؛ برای مثال، با همین دید که روزنامه نگاری می تواند در رادیو و تلوزیون هم انجام گیرد، رشته هایی مانند روزنامه نگاری رادیو تلوزیونی در ایران وجود دارند. [ ۱۵] البته باید توجه کرد که روزنامه در معنای دیگر خود، به معنای شکلی از محتوای رسانه ای و واقعیت محور است که با هدف افزایش اطلاعات جامعه درباره موضوعات روز و واقعیت ها، در مطبوعات، رادیو، تلوزیون و اینترنت تولید می شود؛ از آنجایی که روزنامه در این معنا، رسانه ای کاغذی نیست و شکلی از محتوای رسانه ای است که در هر رسانه ای قابل تولید است، واژه هایی مانند روزنامه تلوزیونی و روزنانه اینترنتی، با توجه به همین معنا از واژه روزنامه ایجاد شده اند و روزنامه را نه یک رسانه کاغذی، بلکه نوعی محتوای رسانه ای که در هر رسانه ای قابل تولید است، قلمداد می کنند.
wiki: روزنامه نگاری
مترادف ها
روزنامه نگاری
فارسی به عربی
پیشنهاد کاربران
روزنامه نگاری[۱] ( به انگلیسی:journalism ) که گاهی به شکلی اشتباه و غلط، خبرنگاری نامیده می شود، [۲][۳] اصطلاحی برای اشاره به حرفه و فعالیت های روزنامه نگاران در رادیو، تلوزیون، روزنامه ( آنلاین یا چاپی
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
) و اینترنت است و شامل تولید و توزیع محتوای واقعیت محور و روزنامه نگارانه درباره اخبار، رویدادها، ایده ها، تحلیل ها، افراد و تمام پدیده هایی می شود که �موضوعات روز و واقعیت های جامعه� محسوب می شوند. اگرچه که معنای تحت اللفظی این اصطلاح در اکثر زبان ها، به روزنامه و روزنامه نویسی محدود می شود، اما معنای اصلی آن بسیار گسترده تر از فعالیت در روزنامه ها است و شامل تمام رسانه ها می شود؛ همانطور که واژه فارسی روزنامه نگاری از ریشه کلمه ی روزنامه به وجود آمده است، در زبان های فرانسوی، ترکی، اسپانیایی، ایتالیایی، عربی و بسیاری از زبان های دیگر هم، همین مسئله وجود دارد؛ مثلا در زبان فرانسوی هم اصطلاح فرانسوی روزنامه نگاری ( journalisme ) از ریشه واژه ای فرانسوی به معنای روزنامه ( journal ) به وجود آمده است؛ با این وجود، معنای اصلی و غیر تحت اللفظی این اصطلاح در تمامی این زبان ها، محدودیتی به روزنامه ندارد و بسیار گسترده تر است. [۴] محتوای روزنامه نگارانه علاوه بر آن که به شکلی تولید می شود که قابل درک برای عموم جامعه است، همواره مخاطبانش را تا حدی آگاه می کند. روزنامه نگاری یک حرفه ی مشترک میان بسیاری از فعالان رسانه ای مانند خبرنگاران، گزارشگران، منتقدان فیلم، بسیاری از سازندگان فیلم مستند و اغلب تولید کنندگان محتوا است.
تولیدمحتوا و اطلاعات درباره موضوعات واقعی.
( صحافة ) صحافة. [ ص ِ ف َ ] ( ع اِمص ) روزنامه نگاری ( در لغت رائج امروز ) . ( المنجد ) :عالم الصحافة؛ جامعه نویسندگان جرائد. ( المنجد ) .