رودپشت

لغت نامه دهخدا

رودپشت.[ پ ُ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان خشکبیجار از بخش خمام شهرستان رشت واقع در 18هزارگزی خاور خمام و 6هزارگزی خشکبیجار. منطقه ای است جلگه ای و هوایی معتدل و مرطوب دارد. سکنه آن 594 تن است. آب آن از رودخانه نوده که از شاخه های سفیدرود است تأمین میشود. محصولش برنج و ابریشم ، و شغل مردم زراعت است. راه مالرو و4 باب دکان دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

رودپشت. [ پ ُ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان گیل دولاب بخش رضوانده شهرستان طوالش واقع در 6هزارگزی خاور رضوانده و یک هزارگزی جنوب راه شوسه انزلی. منطقه ای است جلگه ای و هوایی معتدل مرطوب دارد. سکنه آن 324 تن است. آب آن از رودخانه شفارود و چاه تأمین میشود و محصولش برنج و ابریشم ، و شغل مردم زراعت و مکاری گری است و راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

رودپشت. [ پ ُ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان زوار شهرستان شهسوار، واقع در 11هزارگزی جنوب شرقی شهسوار و دو هزارگزی جنوب راه شوسه شهسواربه چالوس. در دشت واقع است و آب و هوایی معتدل مرطوب دارد. سکنه آن 295 تن است. آب آن از رودخانه زوار تأمین میشود. محصولش برنج ، و شغل مردم زراعت است و راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

رودپشت. [ پ ُ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان اسفیورد شورآب بخش مرکزی شهرستان ساری واقع در 6هزارگزی جنوب غربی ساری و 3هزارگزی جنوب راه شوسه ساری به شاهی. هوایی معتدل مرطوب دارد و در دامنه واقع است. سکنه آن 230 تن است. آب آن از رودخانه تجن تأمین میشود. محصولش برنج و پنبه و کنف و کنجد و صیفی ، و شغل اهالی زراعت است و راه اتومبیل رو دارد. بنای امامزاده سیدقاسم آن قدیمی است. این ده به آسیاب سر نیز معروف است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

رودپشت. [ پ ُ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان هزارپی بخش مرکزی شهرستان آمل واقع در 20هزارگزی شمال آمل و یک هزارگزی جنوب راه شوسه کناره. دشت است و هوایی معتدل مرطوب دارد. سکنه آن 225 تن است.آب آن از رودخانه هراز تأمین میشود و محصولش برنج و غلات و پنبه و کنف و حبوب ، و شغل اهالی زراعت است و راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان هزار پی بخش مرکزی شهرستان آمل .

گویش مازنی

/rood posht/ از توابع دهستان زاور تنکابن
/rood pesht/ از توابع دهستان اسفیورد شوراب ساری

پیشنهاد کاربران

رودپشت بمعنای روت پشت است
روت به زبان محلی گیلان رسوب آب های گل آلود می باشد
هروقت آب رودخانه ها طوغیان می کرد، پس از فرو کش کردن، مقداری رسوب ، بصورت پشته یعنی تپه ، باقی می گذاشت
بنا براین ، رودپشت یعنی محل یا ابادیی که از پشته رسوبات رود خانه ها بوجود آمده ا ند کما اینکه ، قدیمی ها روت پشت بکار می بردند.
...
[مشاهده متن کامل]

بپرس