روح گرایی


معنی انگلیسی:
animism

دانشنامه عمومی

روح گرایی ( انگلیسی: Spiritism ) نظریه ای مبتنی بر ارواح گرایی است که در قرن نوزدهم توسط مربی فرانسوی ایپولیت لئون دنیزارد ریویل با نام مستعار آلن کاردک تدوین شد و سپس به نظریه ارواح کاردیست موسوم گشت. روح گرایی مطالعه «ماهیت، منشاء، و سرنوشت ارواح، و ارتباط آن ها با جهان مادی» است. روح گرایی به سرعت به کشورهای دیگر گسترش یافت به طوری که امروزه ۳۵ کشور جهان در شورای بین المللی روح گرایی عضویت دارند.
روح گرایان ادعا دارند که اساساً انسان روح جاودانی است که به طور موقت و شاید چندین بار ساکن بدن شده تا تعالی اخلاقی و فکری به دست آورد. روح گرایان همچنین ادعا می کنند که ارواح، از طریق واسطه های غیرفعال یا فعال، ممکن است در جهان مادی نفوذ خیرخواهانه یا بدخواهانه داشته باشند.
این اصطلاح نخستین بار در کتاب کاردک به نام کتاب ارواح، به منظور افتراق روح گرایی از ارواح گرایی استفاده شد.
تحت تأثیر روح گرایی یک جنبش اجتماعی برای ایجاد مراکز شفا، مؤسسات خیریه و بیمارستان ها برای میلیون ها نفر از مردم در ده ها کشور به ویژه در برزیل به وجود آمد. هم چنین روح گرایی در آیین جدید ویتنامی به نام کائودایی یا کائودایسم بسیار تأثیرگذار بود. آیینی که در ۱۹۲۶ پس از آن که سه واسطه مدعی شدند پیام هایی دریافت کرده اند مبنی بر این که آلن کاردک پیامبر یک دین جهانی نوین است، به وجود آمد. پس از سال ۱۹۷۵ و با مخالفت دولت ویتنام کائودایسم تقریباً از میان رفت، اما در حال حاضر دوباره به صحنهٔ عمومی بازگشته و کائودایست ها با بازدید از مرکز روح گرایان در لیون به برقراری مجدد تماس با میراث فرانسوی روح گرایان مبادرت کرده اند. در حال حاضر در حدود چهار میلیون کائودایست در ویتنام و در میان مهاجران ویتنامی وجود دارد، به طوری که آن ها را به بزرگ ترین گروه روح گرایان در آسیا تبدیل نموده است.
عکس روح گرایی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

مترادف ها

spiritism (اسم)
روح گرایی

پیشنهاد کاربران

بپرس