روح القوانین

/ruholqavAnin/

فرهنگ فارسی

کتابی است بفرانسوی تالیف منتسکیو. مولف درین کتاب میخواهد علت بوجود آمدن قوانین وارزش و اثر آنها را دریابد و روابط و مناسبات قوانین را نسبت بهم و نسلت بعوامل اجتماعی دیگر مورد بحث قرار دهد . وی همچنین از تاثیر قوانین در سازمانهای گوناگون بشری گفتگو میکند و وارد مسئله اشکال حکومتها میگردد.

دانشنامه آزاد فارسی

روحُ الْقَوانین (The Spirit of the Laws)
کتابی نوشتۀ شارل بارون دو مونتسکیو، منتشر شده در ۱۷۴۸. اثری بزرگ در زمینۀ نظریۀ سیاسی و تحقیقی مقایسه ای دربارۀ رابطۀ میان نهادهای حقوقی و سیاسی هر جامعۀ مشخص با شرایط محیط فیزیکی و اجتماعی آن ازجمله جغرافیا، آب و هوا، جمعیت شناسی، اقتصاد، دین، و آداب و رسوم است. از سه نوع حکومتی که مونتسکیو طبقه بندی کرده است (پادشاهی، جمهوری، و حکومت استبدادی) خود وی هوادار پادشاهی مشروطه بود و عملکرد آن در انگلستان، به ویژه تفکیک اختیارات حکومتی بین سه قوۀ مجریه و مقننه و قضائیه، را تحسین می کرد. روح القوانین، که اثری بسیار پرنفوذ در دورۀ پیش از انقلاب فرانسه بود، در تدوین قانون اساسی ایالات متحده امریکا تأثیری به مراتب چشم گیرتر داشت. این کتاب به فارسی ترجمه شده است.

پیشنهاد کاربران

روح قانون یا روح القوانین ( به فرانسوی: De l'esprit des lois، در اصل De l'esprit des loix ) ، ( به انگلیسی: The Spirit of Law ) رساله ای در مورد نظریه سیاسی و همچنین پیشگامی است. کار در حقوق تطبیقی توسط مونتسکیو منتشر شده در 1748. در ابتدا به صورت ناشناس منتشر شد، همان طور که معمول بود، نفوذ آن در خارج از فرانسه با ترجمه سریع آن به زبان های دیگر کمک شد. در سال ۱۷۵۰ توماس نوجنت اولین ترجمه انگلیسی را منتشر کرد. در سال ۱۷۵۱ کلیسای کاتولیک روم De l'esprit des lois را به فهرست کتاب های ممنوعه خود ( فهرست کتاب های ممنوعه ) اضافه کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

رساله مونتسکیو، که قبلاً به طور گسترده منتشر شده بود، تأثیر زیادی بر کار بسیاری دیگر داشت، به ویژه: کاترین کبیر، که ناکاز ( آموزش ) را تهیه کرد. بنیانگذاران قانون اساسی ایالات متحده؛ و الکسیس دو توکویل، که روش های مونتسکیو را در مطالعه جامعه آمریکا به کار برد، در دموکراسی در آمریکا. زمانی که مکالی در مقاله خود با عنوان «ماکیاولی» در سال ۱۸۲۷ نوشت که «احتمالاً از شهرت گسترده تری نسبت به هر نویسنده سیاسی اروپای مدرن برخوردار است» به اهمیت تداوم مونتسکیو اشاره کرد.
مونتسکیو گفت که او بیست سال را صرف تحقیق و نوشتن De l'esprit des lois کرده است، که طیف وسیعی از موضوعات از جمله حقوق، زندگی اجتماعی و مطالعه انسان شناسی را پوشش می دهد. در این رساله، مونتسکیو استدلال می کند که نهادهای سیاسی برای موفقیتشان باید جنبه های اجتماعی و جغرافیایی یک جامعه خاص را منعکس کنند. او خواستار یک نظام حکومتی مبتنی بر قانون اساسی با تفکیک قوا، حفظ قانونمندی و آزادی های مدنی و پایان بردگی است.
• کتاب اول: حقوق در زمینه های عمومی
• کتاب دوم: دربارهٔ قوانینی که مستقیماً از ماهیت دولت ناشی می شود
• کتاب سوم: در اصول سه دولت
• کتاب چهارم: قوانین مربوط به آموزش و پرورش باید با اصول حکومت مرتبط باشد
• کتاب پنجم: اینکه قوانین وضع شده توسط قانونگذار باید نسبت به اصل حکومت باشد
• کتاب ششم: پیامدهای اصول حکومت های مختلف در خصوص سادگی قوانین مدنی و جزایی، شکل احکام و تعیین مجازات ها.
• کتاب هفتم: پیامدهای اصول مختلف سه دولت در رابطه با قوانین اجمالی، تجمل گرایی و وضعیت زنان.
• کتاب هشتم: در فساد اصول سه دولت

روح القوانین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/روح‌القوانین
روان قانونها:روح القوانین .
�روح قانون � هم ساده است و هم عربی نیست. قانون به طور اعم مفهوم جمع را هم می دهد. ترجمه که نبایدحتما نعل به نعل باشد.

بپرس