روار

لغت نامه دهخدا

روار. [ رَ ] ( اِ ) خدمتکار محبوسان وزندانیان را گویند، و به این معنی با زای نقطه دار هم آمده است. ( برهان قاطع ) ( آنندراج ). مصحف زَوار است. ( حاشیه برهان قاطع چ معین ). رجوع به زَوار شود.

فرهنگ فارسی

خدمتکار محبوسان و زندانیان را گویند و باین معنی بازای نقطه دار هم آمده است

گویش مازنی

( رو آر ) /roo aar/ رودخانه ی کوچکی که از اطراف ده گذردرودخانه – رودباراز دهستان های آمل

پیشنهاد کاربران

روار واژه مازنی است که به شاخه ای از رود گفته می شود که عمدتا برای استفاده در زمین کشاورزی اقدام به حفر این نهر ( ( روار ) ) می نمایند.
نیاکان تبار باکر در روستای ادملا که اطلاعات دقیقی از زمان احداث این راهکار مهندسی ( ( روار ) ) در دسترس نیست، با هوشیاری و تدبیر عالی اقدام به احداث روار نمودند.
...
[مشاهده متن کامل]

این نهر شاخه ای از رودخانه ی ( ( چادرکا ) ) ادملا بوده که در محل ( ( جورسره ) ) انشعاب گرفته و پس از عبور از ضلع شمالی مقبره ی ( ( پادشاه علی مرعشی ) ) و عبور از ورودی محل به دو شاخه تقسیم میشود. در ضلع غربی ورودی ادملا به رودخانه ی ( ( متالون یا زر جا ) ) ور در ضلع شمالی به زمین کشاورزی ادملا در جریان است.
نهر روآر به واسطه ی آنکه از کنار و وسط مقبره ی حضرت پادشاه علی علیه السلام ادملا عبپر میکند به آن ( ( چهارشمین ) ) نیز می گویند.
روار دارای ماهیان بومی و آب آن قابل شرب بوده است به گونه ای که تا اواخر دهه ۱۳۷۰ شمسی در آن حتی اهالی شنا می کردند.
متاسفانه در سالهای اخیر به حریم ( ( نهر روار ) ) تجاوز شده و آب آن نیز بدلیل ورود فاضلاب انسانی و حیوانی کاملا غیربهداشتی شده است.

روار در زبان تالشی یعنی رودخانه
رو آر. ( و با آوای پیش ) ، ( ا ) ، ( زبان مازنی ) ، رود خانه. "بابل رو آر"، رود خانه بابل.

بپرس