روابط جمهوری اذربایجان و اتحادیه اروپا

پیشنهاد کاربران

جمهوری آذربایجان و اتحادیه اروپا طی سال های گذشته روابط مثبت میان خود را حفظ کرده اند و از سال ۱۹۹۱ با یکدیگر ارتباط نزدیکتری دارند. آذربایجان در حال حاضر بخشی از سیاست همسایگی اروپا، شراکت شرقی و شورای اروپا است. اتحادیه اروپا بزرگ ترین کمک کننده و سرمایه گذار خارجی هم در بخش دولت و هم جامعه مدنی آذربایجان می باشد که ثمره آن تاکنون از سال ۱۹۹۲ حدود ۶۰۰ میلیون یورو ارزش تعاملات دوجانبه بین اتحادیه اروپا و این کشور بوده است.
...
[مشاهده متن کامل]

جمهوری آذربایجان پس از کسب استقلال ملی در سال ۱۹۹۱ میلادی توسعه روابط با کشورهایی اروپایی را از اولویت های سیاست خارجی خود اعلام کرده است.
روابط جمهوری آذربایجان و اتحادیه اروپا در سال ۱۹۹۱ میلادی آغاز شد و دو طرف در ماه آوریل سال ۱۹۹۶ توافقنامه همکاری فی مابین را در لوگزامبورگ امضا کردند.
این سند که در سال ۱۹۹۹ میلادی به اجرا گذاشته شد، شامل همکاری های گسترده جمهوری آذربایجان و اتحادیه اروپا در حوزه های سیاسی، اقتصادی، بازرگانی، سرمایه گذاری، فرهنگی و قانون گذاری می باشد.
جمهوری آذربایجان با اتحادیه اروپا به صورت دوجانبه و در قالب برنامه مشارکت شرقی در این اتحادیه همکاری می کند. اخیراً هم در سفر ماه فوریه سال ۲۰۱۷ میلادی الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان به بروکسل و دیدار با دونالد توسک رئیس شورای اتحادیه اروپا اعلام شد که طرفین مذاکرات امضای توافقنامه جدید همکاری را آغاز کردند. این توافقنامه جدید شامل گسترش همکاری جمهوری آذربایجان در حوزه های سیاسی، امنیتی و بازرگانی می شود.
در این مقاله سعی گردیده است که روابط سیاسی طرفین بیشتر از روابط اقتصادی مورد بررسی قرار بگیرد؛ لذا تمرکز مقاله بر روابط سیاسی دو طرف است. با این حال به صورت خلاصه به مراودات اقتصادی نیز اشاره شده است.
اتحادیه اروپا در منطقه ناپایدار قفقاز جنوبی، به ویژه از نظر انرژی و امنیت، نه تنها نقش مهمی را ایفا می کند بلکه سهم زیادی نیز در این منطقه چه از جنبه سیاسی و چه از جنبه اقتصادی دارد. در این منطقه فرصت های زیادی مربوط به ذخایر انرژی دریای خزر و نقش قفقاز جنوبی به عنوان یک منطقه غنی از منابع و یک دالان ترانزیتی برای حمل نفت و گاز به اروپا وجود دارد که این موضوع وابستگی ضد وزنی غرب به ویژه اتحادیه اروپا را به منابع نفت خلیج فارس و منابع گاز روسیه را کاهش می دهد. کشورهای عضو اتحادیه اروپا منافع اقتصادی فزاینده ای در منطقه دارند. این منطقه مکانی بالقوه، سودآور و جذاب برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی ( FDI ) ، به ویژه برای شرکت های نفتی چند ملیتی است.

روابط جمهوری اذربایجان و اتحادیه اروپاروابط جمهوری اذربایجان و اتحادیه اروپا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/روابط_جمهوری_آذربایجان_و_اتحادیه_اروپا

بپرس