روابط ایران و فنلاند

پیشنهاد کاربران

روابط فنلاند و ایران به روابط دو جانبه بین فنلاند و ایران اشاره دارد.
در مارس ۲۰۱۰، در طول اتحادیه اروپا عقب نشینی معنوی وزیران ( EU ) خارجی، وزیر خارجه فنلاند الکساندر اشتوب گفت این بود که وجود دارد به اندازه کافی اجماع در اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم های یکجانبه علیه ایران برای فعالیت های هسته ای خود، به عنوان سازمان ملل متحد قطعنامه ( سازمان ملل ) احتمالاً تا ژوئن ۲۰۱۰ آماده نخواهد بود، با این خطر که حتی در آن زمان تصویب نشود. وی افزود «با شکست تحریم های سازمان ملل، من فکر می کنم که در اتحادیه اروپا اجماع جدیدی در مورد وجود اقدامات یک جانبه از طرف اتحادیه اروپا وجود دارد … آنچه در مورد این اقدامات دقیق است، به تفصیل مورد بحث قرار نگرفته است. »
...
[مشاهده متن کامل]

در ماه مه ۲۰۰۸، هیکی پوورونن، سفیر فنلاند در ایران، با هاشم رهبری، رئیس گمرک ایران ملاقات کرد و دربارهٔ احتمال امضای تفاهم نامه دو کشور برای تقویت روابط تجاری آنها گفتگو کرد. رهبری اظهار داشت، «ایران چندین توافق نامه تجارت گمرکی با کشورهای خارجی امضا کرده است. اگر فنلاند نیز علاقه مند به ثبت چنین توافقی باشد، ما آن را در هنگام سفر اداره گمرک فنلاند به تهران آغاز خواهیم کرد. »
در ماه مه ۲۰۰۸، هیکی پوورونن، سفیر فنلاند در ایران و هاشم رهبری، رئیس گمرک ایران، ملاقات کردند و در مورد امضای تفاهم نامه توافق نامه دو کشور که روابط تجاری آنها را تقویت می کند، گفتگو کردند. در طی این دیدار Puurrunen اظهار داشت: «روابط جمهوری اسلامی ایران و اروپا به دلیل سیاسی در چند سال گذشته سقوط کرده است، اما فنلاند از روابط قوی تر و حجم تجارت بیشتر با ایران استقبال می کند. » در آوریل ۲۰۰۸ روسای سازمان زمین شناسی ایران و فنلاند تفاهم نامه ای برای افزایش همکاری های علمی و پژوهشی امضا کردند. "سازمان های زمین شناسی دو طرف در زمینه های مختلف از جمله تجزیه و تحلیل داده ها، اکتشاف، پترولوژی و آموزش همکاری خواهند کرد. "
• فنلاند در تهران سفارت دارد.
• ایران در هلسینکی سفارت دارد.

روابط ایران و فنلاند
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/روابط_ایران_و_فنلاند

بپرس