روابط ایالات متحده امریکا و ایران

پیشنهاد کاربران

روابط ایالات متحده آمریکا و ایران از اواسط قرن نوزدهم میلادی آغاز شد. این روابط از سال ۱۸۹۹ میلادی تا انقلاب ۱۳۵۷ در بهمن ماه سال ۱۳۵۷ ( مصادف با ۱۱ فوریه ۱۹۷۹ میلادی ) برقرار بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، دو کشور در چند مورد محدود روابط سیاسی و نظامی محرمانه ای با یکدیگر برقرار نموده بودند ( ماجرای مک فارلین، کمک به یورش نظامیان آمریکایی از شمال افغانستان به مواضع طالبان توسط نیروهای سپاه و … ) ولی در عین حال مناسبات رسمی با یکدیگر نداشتند تا ۷ خرداد ۱۳۸۷ که شروع ۳ دور مذاکرات فرستادگان ایران و آمریکا در بغداد بر سر برقراری صلح در عراق بود که به دلیل اختلاف نظرهای شدید دوطرف، مذاکرات ناکام باقی ماند. از آن زمان در خلال چند دور سفرهای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور دولت نهم و دهم ایران به سازمان ملل متحد، وی پیشنهادهایی برای مذاکره مستقیم با دولت آمریکا مطرح نموده بود که با مخالفت هایی از جانب مقامات حکومت ایران و نیز سکوت دولتمردان آمریکایی همراه بود. اوج شکل گیری مذاکرات دو جانبه ایران و آمریکا، پس از روی کار آمدن دولت یازدهم به ریاست حسن روحانی بر سر پرونده هسته ای ایران آغاز شد. مذاکراتی که به صورت مستمر نزدیک دو سال ادامه داشت و در نهایت به انعقاد برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام ) انجامید. انعقاد این توافق، بالاترین سطح روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا پس از انقلاب اسلامی ایران محسوب می شود، با این حال حضور ایالات متحده در این توافق موقت بود و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ۸ مه ۲۰۱۸ به طور یکجانبه از برجام خارج شد. روابط این دو کشور تا پایان ریاست جمهوری دونالد ترامپ بحرانی بود و برخی از تحلیلگران از احتمال وقوع جنگ خبر می دادند. روابط ایالات متحده آمریکا با ایران دشمنی و جنگی است و این جنگ را نیابتی انجام می دهد و بهترین راه دشمنی با ایران خلیج فارس است و ایران باید خلیج فارس را امن سازد و امنیت ببخشد.
...
[مشاهده متن کامل]

اولین بار در کتابی با نام «تحفةالعالم» که نواده دختری ابوالقاسم میرفندرسکی در سال ۱۱۰۷ یعنی سال دوم سلطنت شاه سلطان حسین و ۲۰۲ سال پس از کشف آمریکا نوشته، از اجناس آمریکایی چون فرش ها و لباس های ینگی دنیا ذکری به میان آمده است. ینگی دنیا و ینگه دنیا نامی بود به زبان ترکی عثمانی به معنای «دنیای جدید» که برای اشاره به آمریکا به کار می رفت. کتاب تحفةالعالم در بیان صفت جود و سخاوت در شاه سلطان حسین آورده است:

روابط ایالات متحده امریکا و ایرانروابط ایالات متحده امریکا و ایرانروابط ایالات متحده امریکا و ایرانروابط ایالات متحده امریکا و ایرانروابط ایالات متحده امریکا و ایرانروابط ایالات متحده امریکا و ایران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/روابط_ایالات_متحده_آمریکا_و_ایران

بپرس