روابط اسرائیل و بنگلادش

پیشنهاد کاربران

بنگلادش و اسرائیل روابط دیپلماتیکی میان خود ندارند. بنگلادش گفته است تا زمانی که فلسطین مستقلی وجود نداشته باشد اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد. برخی گزارش ها و آمارها نشان می دهند که بنگلادش و اسرائیل برخی روابط تجاری را به طور غیرمستقیم و گاه مخفیانه حفظ می کنند، اگرچه دولت همیشه این ادعاها را رد می کند.
...
[مشاهده متن کامل]

بنگلادش یکی از ۲۸ کشور عضو سازمان ملل است که کشور اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد. این یکی از چندین کشوری است که به طور رسمی شهروندان خود را از سفر به اسرائیل منع می کند و گذرنامه های اسرائیلی را قبول نمی کند. در نوامبر ۲۰۰۳، صلاح چودوری، روزنامه نگار بنگلادشی به جرم تلاش برای پرواز به تل آویو دستگیر شد، به دلیل «فتنه، خیانت و کفر» به دادگاه شکایت کرد و به هفت سال زندان محکوم شد. بنگلادش رسماً از یک کشور مستقل فلسطین و «پایان اشغال غیرقانونی اسرائیل در فلسطین» حمایت می کند.
سخنگوی دولت اسرائیل در بیانیه سپتامبر ۲۰۱۱ منتشر شده در جروزالم پست، گفت: "ما هیچ منافاتی با بنگلادش نداریم. ما گفتگو می خواهیم. ما روابط بین مردم را می خواهیم. ما از مردم متدین مذهب بنگلادش برای دیدار از سرزمین مقدس بیت المقدس استقبال می کنیم ". اسرائیل پس از برقراری "روابط دیپلماتیک کامل با چین و هند در سال ۱۹۹۲" بی نتیجه "به دنبال رابطه با بنگلادش" بود. شیخ حسینه ، نخست وزیر بنگلادش در سال ۲۰۱۴ گفت: «ما به حمایت خود از فلسطینیان ادامه داده ایم و اشغال سرزمین آنها توسط اسرائیلی ها هرگز قابل قبول نیست».
در سال ۲۰۲۱ بنگلادش «به جز اسرائیل» را از پاسپورت خود حذف کرد تا «استاندارد بین المللی» را داشته باشد. پیش از این ذکر شده بود «این گذرنامه برای همه کشورهای جهان به جز اسرائیل معتبر است»، اما در اواخر ماه مه ۲۰۲۱ آنها آن را به عنوان «این گذرنامه برای همه کشورهای جهان معتبر است» به روز کرده اند. از ماه مه ۲۰۲۱، «به جز اسرائیل» فقط از گذرنامه الکترونیکی آنها حذف شد و حذف گذرنامه قابل خواندن توسط ماشین ( MRP ) در حال انجام بود.
اسرائیل یکی از اولین کشورهایی بود که بنگلادش مستقل را در فوریه ۱۹۷۲ به رسمیت شناخت. دولت اسرائیل و عموم مردم اسرائیل از آرمانهای مردم بنگال در طول جنگ آزادیبخش بنگلادش در سال ۱۹۷۱ حمایت کردند. پس از استقلال بنگلادش، کشور تازه تأسیس به سرعت توسط اسرائیل در ۴ فوریه ۱۹۷۲ شناخته شد. با این حال دولت بنگلادش رسماً تشخیص اسرائیل را رد کرد. وزیر امور خارجه وقت بنگلادش، خنداکر مشتاق احمد، به نمایندگی از دولت بنگلادش نامه ای صادر کرد و گفت این به رسمیت شناسی قابل قبول نیست.

روابط اسرائیل و بنگلادشروابط اسرائیل و بنگلادش
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/روابط_اسرائیل_و_بنگلادش

بپرس