رنگ کارامل

دانشنامه عمومی

رنگ کارامل یا رنگ دهنده کارامل یک رنگ خوراکی محلول در آب است. این ماده با عملیات حرارتی بر روی کربوهیدرات ها ( قندها ) به طور کلی در حضور اسیدها، قلیاها یا نمک ها در فرآیندی به نام کاراملیزاسیون ساخته می شود. نسبت به آب نبات کارامل کاملاً اکسید شده است و بوی شکر سوخته و طعمی تا حدودی تلخ دارد. رنگ آن از زرد کم رنگ تا کهربایی و قهوه ای تیره متغیر است.
رنگ کارامل یکی از قدیمی ترین و پرمصرف ترین رنگ های خوراکی برای تقویت رنگ های طبیعی، اصلاح تغییرات طبیعی در رنگ و جایگزینی رنگ هایی است که در طی پردازش و نگهداری مواد غذایی در اثر تخریب نوری از بین می روند. [ ۱] استفاده از رنگ کارامل به عنوان یک افزودنی غذایی در صنعت آبجوسازی در قرن نوزدهم اولین نمونه ثبت شده از آن است که در مقیاس وسیع تولید و مورد استفاده قرار گرفت. امروزه رنگ کارامل در بسیاری از غذاها و نوشیدنی های تولید شده تجاری یافت می شود، از جمله خمیرابه، آبجو، نان قهوه ای، نان، شکلات، [ ۲] کوکی ها، قطره های سرفه، مشروبات الکلی ( مانند براندی، رام، و ویسکی ) ، [ ۳] شیرینی ها و روکش های طعم دار شکلاتی، کاستارد، تزیینات، چیپس سیب زمینی، [ ۴] مخلوط دسر، دونات، دسرهای منجمد، نگهدارنده میوه، قرص های گلوکز، سس، بستنی، خیارشور، [ ۵] نوشابه های گازدار ( مخصوصاً کولاها ) ، شیرینیها، سرکه و غیره. رنگ کارامل به طور گسترده ای برای استفاده در مواد غذایی در سراسر جهان تایید شده است، اما محدودیت های کاربرد و سطح استفاده از آن در کشورهای مختلف، متفاوت است. [ ۶]
عکس رنگ کارامل
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس