رنج روور

دانشنامه عمومی

رِنج رووِر یا رِینج روور یا Range Rover مجموعه ای از خودروهای شاسی بلند سواری شهری ـ بیابانی ( Off - Road ) لوکس ساخته شده توسط لندرور است. موتور این خودرو از ابتدای تولید تا سال ۲۰۰۲ هشت سیلندر بنزینی بوده است. این خودرو ساخت کمپانی انگلیسی لندرور است.
ولوسیتی اورفینچ ( Overfinch Velocity ) ، شاسی بلند سفارشی رنجروور، به طور رسمی در نمایشگاه بین المللی قایق ها در فورت لادردال فلوریدا رونمایی می شود. [ ۱]
تولید لندرور به زمانی بازمی گردد که جنگ جهانی دوم با تمام تلفات و ویرانیهایش پایان گرفته بود و کارخانه روور هم که در سالی هیل انگلستان واقع شده بود مانند بسیاری از کارخانه های دیگر با پایان گرفتن جنگ می بایست سیاست جدیدی را برای تولیدات خود اعمال می کرد. این کارخانه که در آن زمان به تولید اتومبیل موریس مشغول بود و در کنار آن مقداری از لوازم و ماشین آلاتی را که در شرایط جنگ مورد نیاز بود نیز تولید می نمود، با پایان گرفتن جنگ تصمیم به تولید وسیله نقلیه ای گرفت که بتوان با صادر کردن آن قسمتی از نیاز وارداتی خود را نظیر مواد اولیه تأمین کند و همچنین خودرو تولید شده برای فعالیت های عمرانی پس از جنگ نیز مفید واقع گردد.
برحسب تصادف ( یا از روی خوش شانسی ) آقای موریس ویلکس ( سرمهندس کارخانه ) به همراه برادرش تصمیم به طراحی و تولید یک اتومبیل چند منظوره دو دیفرانسیل گرفتند که بتوان آن را جایگزین اتومبیل دو دیفرانسیل آمریکایی جیپ ویلیز که در آن زمان یعنی سال ۱۹۴۷ اولین و تنها خودرو دو دیفرانسیل بود، بکنند.
بعد از گذشت پنج ماه اولین نمونه این تولید جدید که لندرور نامیده می شد، حاضر شد. زمان در تولید این خودرو بسیار حائز اهمیت بود زیرا می بایست برای بقای کارخانه هرچه زودتر به بازار جهانی راه پیدا می کرد و سرانجام در سی ام آوریل ۱۹۴۸ برای اولین بار در نمایشگاه جهانی خودرو در آمستردام، لندرور به جهانیان معرفی شد. این خودرو به زودی نظرها را متوجه خود نمود زیرا دارای ویژگی های خاصی بود، خودرویی چندمنظوره بود که جزئیات زیادی در طراحی آن رعایت شده بود. جنس بدنه آن از آلومینیوم بود و این مسئله باعث جلوگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی در اثر رطوبت می شد. لندرور دارای موتوری چهارسیلندر بود که توسط گیربکسی چهارسرعته نیرو را به چهار چرخ منتقل می کرد و در کنار آن از گیربکس کمک نیز سود می جست، بنابراین دارای چهار دنده سبک و یک دنده عقب و چهار دنده سنگین و یک دنده عقب سنگین بود. فیلتر هوای روغنی که برای آن در نظر گرفته شده بود از ورود کوچک ترین ذرات غبار به درون موتور جلوگیری می کرد و به کار رفتن سیستم آب تحت فشار درون سیستم خنک کننده موتور پدیده ای نو در آن زمان به حساب می آمد. سیستم ترمزدستی بر روی گاردان عمل می کرد بنابراین در شیب های تند با اطمینان کامل اتومبیل را در سرجایش میخ کوب می کرد. از دیگر ویژگی های این خودرو تعبیه قسمتی مخصوص بر روی گیربکس بود که توسط آن می شد نیروی موتور را برای به کار اندازی دستگاه های مختلفی نظیر پمپ های آب، ژنراتورهای مختلف، وینچ گاردانی ( مکانیکی ) و بسیاری نیازهای دیگر استفاده نمود. تمام این پارامترها به اضافه دسترسی آسان به قسمت های مختلف خودرو جهت تعمیرات و نگهداری آسان آن، این خودرو را متمایز کرده بود و همین تمایز باعث شد تا ایده های مختلفی بر روی این خودرو شکل بگیرد، از اتومبیل آتش نشانی تا وسیله ای برای سم پاشی زمین های کشاورزی و حتی تبدیل آن به یک نوع Hovercraft یا لوکوموتیوی کوچک برای کارهای سبک بر روی ریل راه آهن. با توجه به این مطالب می توان دریافت که لندرور اتومبیلی بود که از ابتدا با هدف چندمنظوره بودن ساخته شده بود. در زمانی که برادران موریس در کارخانه خود سرگرم ساخت و تغییرات جدید بر روی این خودرو بودند، افراد ماجراجوی بسیاری با استفاده از این خودرو به مناطق ناشناخته سفر می کردند. لازم است ذکر شود که در بسیاری از مناطق دورافتاده اولین خودروئی که مردم با آن آشنا شدند لندرور بود.
عکس رنج روورعکس رنج روورعکس رنج روورعکس رنج روورعکس رنج روورعکس رنج روور

رنج روور (ال۳۲۲). رنج روور ( ال ۳۲۲ ) ( شناخته شده به نام "رنجروور" ) ( به انگلیسی: Range Rover ( L322 ) ) یک خودرو در کلاس اس یووی است. این خودرو در سال ۲۰۰۲ به عنوان جانشین رنج روور پی ۳۸ ای چشم به جهان گشود. این خودرو در طول حیات خود چندین بار با تغییر ابعاد روبرو شد. به طور مثال طول آن از ۴۹۵۰ میلیمتر در سال ۲۰۰۲ به ۴۹۷۶ میلیمتر در سال ۲۰۰۹ رسید. البته لازم است ذکر شود که این تغییرات تنها مربوط به ابعاد نبوده و شامل موتور های این خودروهم می شود. از این خودرو نمونه های بسیار اندکی در ایران با پلاک ملی تردد می کنند.
طبق اعلام لندروور جانشین مدل ال ۳۲۲ مدل ال ۴۰۵ است که از آن در سال ۲۰۱۲ رونمایی شده بود.
عکس رنج روور (ال۳۲۲)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس