رفیعی علی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] علی رفیعی در دوم اردیبهشت ماه 1330ش در شهر علامرودشت، از توابع شهرستان لامرد، در میان خانواده ای روحانی به دنیا آمد.
تحصیلات ابتدایی را در مکتب خانه و سپس دبستان زادگاهش گذرانده و مدتی نزد حجج اسلام آقای حاج شیخ حسین رفیعی و حاج شیخ اسدالله رفیعی مقدمات ادبیات عرب را آموخت.
در سال 1342ش جهت ادامه تحصیل عازم شیراز شد و در مدرسه علمیه امامزاده ابراهیم بن موسی بن جعفر(ع) و مدرسه آقاباباخان از محضر آقایان آیت الله حاج عالم آیت اللهی، حاج سید محمد کاظم آیت اللهی، حاج سید احمد و حاج سید محمود آیت اللهی و دیگر علمای شیراز کسب فیض نموده و در سال 1345ش به قصد مسافرت به عراق، به خرمشهر رفت و پس از یکسال که در مدرسه علمیه رضویه آن شهر و نزد حجج اسلام حاج شیخ عبدالله محمدی، محسنی اقلیدی و دیگر اساتید تلمّذ و استفاده کرد، به عراق سفر نموده و وارد (جامعة النجف الدینیة)، به ریاست حجت الاسلام سید محمد کلانتر شد.
در آنجا از محضر حجج اسلام آقایان حاج شیخ محمد هادی معرفت، شیخ مجتبی لنکرانی و دیگر اساتید، علوم فقه، اصول، تفسیر و کلام را آموخت. در سال 1350ش به ایران بازگشت. مدتی در شیراز و سپس در قم اقامت گزید. در حوزه علمیه قم از محضر فضلای جلیل القدری همچون حجج اسلام فاضل اصفهانی ستوده، حجتی زاده نیشابوری، دکتر احمد بهشتی، دوزدوزانی و آیات عظام حاج شیخ محمد هادی معرفت و علوی گرگانی، دروس فقه و اصول، تفسیر و فلسفه را گذرانده و مدت کمی در حوزه های دروس خارج فقه و اصول آیات مراجع عظام گلپایگانی، مرعشی نجفی و وحید خراسانی شرکت نموده و در سال 1353ش از طرف دفتر آیت الله گلپایگانی و تایید دفتر آیه الله پسندیده به عنوان نماینده ایشان عازم کردستان شد و پس از چند سال تبلیغ و ارشاد در آن خطه، در اواخر سال 1355ش علیه رژیم ستم شاهی پهلوی وارد مبارزات سیاسی شد که از طرف حوزه علمیه قم به مراکز شهرستان ها جهت سخنرانی و بسیج جوانان اعزام گردید. وی چند بار نیز توسط ساواک و عوامل رژیم پهلوی بازداشت شد.
در اواخر سال 1356ش یکسره در منطقه لامرد و علامرودشت به فعالیت پرداخته و پس از پیروزی انقلاب اسلامی سرپرستی کمیته آن منطقه را عهده دار شد. در سال 1357ش به خرمشهر اعزام شد و مسئولیت امور فرهنگی ستاد انقلاب اسلامی مردم عرب زبان زیر نظر حجت الاسلام شیخ عیسی طرفی را به عهده گرفت.پس از آن به قم بازگشت و به کار تحقیق، پژوهش و تألیف پرداخت.
در سال 1360ش در تهران سکونت نمود و در دبیرستان ها، مراکز دانشگاهی و تربیت معلم، به تدریس پرداخت. در سال 1361ش در شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان کارشناس تحصیلات غیر رسمی کشور به کار مشغول شد.

دانشنامه آزاد فارسی

رفیعی، علی (اصفهان ۱۳۱۷ش)
رفیعی، علی
کارگردان و طراح تئاتر ایران. از ۱۳۵۴ کارش را در تئاتر آغاز کرد، و در ردیف کارگردان ها و طراحان هنری مطرح قرار گرفت. طراحی هنری نمایش نامه هایش را خودش انجام می دهد، و آن را جزو وظایف کارگردان می داند. طراحی صحنه و لباس نمایش نامۀ یادگار سال های شن، که در ۱۳۷۱ش در «تالار وحدت» اجرا شد، یکی از کارهای شاخص او محسوب می شود، که پرداخت و جلوه ای اپرایی داشت. از نمایش نامه های دیگر اوست: آنتیگونه، خاطرات و کابوس های یک جامه دار از قتل میرزاتقی خان فراهانی، شیون و استغاثه پای دیوار بزرگ شهر، جنایت و مکافات، عروسی خون، و شازده احتجاب، که سادگی عناصر صحنه و استفاده های متعدد و تمثیلی از اشیا و وسایل بزرگ و حجیم در آن ها نظرگیر است. علی رفیعی همچون اغلب همکارانش از دهۀ ۱۳۷۰ش به تجربه اندوزی در سینما علاقه مند شد، و در ۱۳۸۳ش فیلم بهار خزر که به ماهی ها عاشق می شوند تغییر نام یافت را ساخت.

پیشنهاد کاربران

بپرس