رفیعی بهروز

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «بهروز رفیعی» در سال 1336 در فریدن و در خانواده ای پارسا و پرهیزگار دیده به جهان گشود. تحصیلات رسمی را با موقیت هرجه تمامتر پشت سر گذاشت و پیش از پیروزی انقلاب با عشق به طلبگی وارد حوزه علمیه تهران شد و چند ماهی در حوزه علمیه تهران طلبگی کرد. پس از پیروزی انقلاب، مدتی درگیر کارهای اجرایی انقلابی بود که نهایتا پس از پیروزی انقلاب، تهران را واگذاشت و در سال 63 به اتفاق همسر و فرزندش به قم مهاجرت کرد و مشغول تحصیل دروس علمی دینی گشت. در حوزه علمیه قم تحصیل را با جدیت هرچه تمامتر پشت سرگذاشت و از محضر عالمان دیار عالم پرور قم بهره های علمی فراوانی کسب کرد.
در کنار تحصیلات حوزوی از تحصیل دروس دانشگاهی غافل نماند و در سال 1372 پس از موفقیت در آزمون سراسری، در رشته حقوق دانشگاه تهران پذیرفته شد. پس از گذراندن حدود 100 واحد درسی به دلایلی تحصیل در دانشگاه را رها کرد و به تحقیق، تالیف و ترجمه روی آورد. تحقیق و پژوهش های فراوانی به انجام رسانید که حاصل آن چاپ ده ها کتاب و مقاله بوده است که در این رابطه موفقیت های فراوانی در سطح کشور و حوزه علمیه به دست آورده است که به برخی از آن ها اشاره می شود.
در سال 78 اولین اثر ایشان با عنوان کتاب شناسی توصیفی و موضوعی اخلاق، عرفان و تصوف اسلامی از سوی انتشارات الهدی به چاپ رسید. کتاب دیگری از ایشان با عنوان آرای دانشمندان مسلمان در تعلیم و تربیت و مبانی آن (جلد 3 امام محمد غزالی) در سال 81 به چاپ رسید که در سال 1382 به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی برگزیده شد.
کتاب دیگری با عنوان کتاب شناسی توصیفی- تحلیلی تعلیم و تربیت در اسلام گزیده منابع عربی، در سال 81 از ایشان به چاپ رسید که در سال 82 عنوان سوم کتاب سال حوزه را کسب کرد.
فعالیت تحقیقی و تالیفی ایشان بیشتر درباره موضوعات تربیت اسلامی، اخلاق اسلامی، منبع شناسی و ترجمه از عربی (روز) به فارسی می باشد. در کنار تحقیقات علمی فراوان، به همکاری با مراکز و موسسات علمی نیز ادامه داده است که در زیر به صورت فهرست وار به بخشی از آن ها اشاره می شود:
1- پژوهشکده حوزه و دانشگاه، محقق، مترجم، پژوهشگر

پیشنهاد کاربران

بپرس