رصدخانه مهر بوشهر

پیشنهاد کاربران

رصدخانه مهر بوشهر در فاصله ۳۰ کیلومتری شهر بوشهر واقع در روستای گورک سادات و متعلق به وزارت آموزش و پرورش است. این رصدخانه مجهز به یک تلسکوپ اشمیت کاسگرین ۱۶ اینچی ( در گنبد ) بوده و به همراه دیگر تجهیزات شامل یک دوربین CCD یک آسمان نما و چندین تلسکوپ به کارهای آموزشی و تحقیقی می پردازد.
...
[مشاهده متن کامل]

این رصدخانه با گنبدی به قطر شش متر، بزرگترین رصدخانه دانش آموزی کشور است که در سال ۸۴ تأسیس شده و پذیرای دانش آموزان و دانشجویان علاقه مند به سیر و سیاحت در آسمان است. در رصدخانه مهر علاوه بر یک تلسکوپ ۱۶ اینچی که می توان با آن ۱۴۵ هزار تا از اجرام آسمانی را دید چهار تلسکوپ دیگر هم وجود دارد. دانش آموزان پیش از دیدن اجرام آسمانی با تلسکوپ، با شرکت در کلاس آموزشی مطالبی دربارهٔ نجوم می آموزند. بهترین زمان برای رصد دوم تا هفتم هر ماه قمری است. محمود کرمی مؤسس و اولین رئیس رصدخانه بوده و از سال ۱۳۸۹ تا کنون حسن باغبانی ریاست آنرا به عهده دارد.
جایزه انجمن ترویج علم ایران در سال ۱۳۹۴ در حوزه نجوم به این رصدخانه اختصاص یافت.
این رصدخانه بیش از ۸۰۰ نفر عضو داشته و همه ساله بیش از ۴ هزار دانش آموز را جهت آموزش و آشنایی با ستاره شناسی پذیرا می باشد. از سال ۱۳۹۲ جشنوارهٔ نجومی کاوشگران آسمان با هدف آشنایی آسمان شب و دانش ستاره شناسی و کار با ابزارآلات نجومی همراه با آشتی با طبیعت و محیط زیست با شرکت صدها دانش آموز در سطح استان و بعضاً کشوری در اسفندماه برگزار می شود.
• ده تلسکوپ در ابعاد ۵، ۸، ۱۰ و ۱۲ اینچ،
• ۲۶ عدد دوربین دوچشمی،
• دو عدد تلسکوپ خورشیدی ۱۰۰ میلی متر آلفا لونت و ۴۰ میلی متر کورونادو
• دو عدد آسمان نما:
• دوربین عکاسی سه عدد: ۶ دی کانن، ۳۰ دی کانن و CCD
جشنوارهٔ کاوشگران آسمان توسط رصدخانه مهر ( بزرگترین رصد خانه دانش آموزی کشور ) و با همکاری پژوهش سرای دانش آموزی شهید نیکبخت بوشهر و انجمن نجوم بوشهر، به صورت سالانه معمولاً در نیمه اول اسفندماه برگزار می شود. اولین دورهٔ آن در اسفندماه ۱۳۹۲ برگزار گردیده و همه ساله ادامه دارد. این جشنواره با هدف ستاره شناسی ( در دو برنامه رقابتی و آموزشی ) و آشتی با طبیعت ( اصول حضور در طبیعت و حفظ محیط زیست و شناخت زیست بوم استان ) در سطح استانی و بعضاً کشوری برگزار می شود. این جشنواره در رصدخانه مهر بوشهر ( واقع در گورک سادات ) برگزار می شود و دانش آموزان در آن، یک شب رصدی را تجربه خواهند کرد. این برنامه شامل بخش های مختلفی از جمله کمپ زدن در محل رصدخانه، ثبت رویدادها و پارامترهای نجومی، ساخت و کار با ابزارآلات نجومی و رصد آسمان با تلسکوپ می باشد. آشنایی با منظومه شمسی، شناخت و پیمایش آسمان، ساخت ابزارهای نجومی، برپایی چادر و اصول استقرار در طبیعت، شناخت تلسکوپ، دوربین دوچشمی و کار با آن، آسمان نما، گالری عکس، گالری تلسکوپ و… از جمله بخش های متنوع آموزشی این جشنواره است.

رصدخانه مهر بوشهررصدخانه مهر بوشهررصدخانه مهر بوشهر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/رصدخانه_مهر_بوشهر

بپرس