رصدخانه فضایی فروسرخ

دانشنامه عمومی

رصدخانه فضایی فروسرخ ( انگلیسی: Infrared Space Observatory ) که به اختصار ISO نامیده می شود، یک تلسکوپ فضایی فروسرخ بود که توسط آژانس فضایی اروپا ( ESA ) با همکاری ISAS ( بخشی از آژانس کاوش های هوافضای ژاپن ) و ناسا طراحی و مدیریت شده بود. هدف از طراحی ISO مطالعه نور فروسرخ در طول موج ۲٫۵ تا ۲۴۰ میکرون بود.
این ماهواره ۴۸۰٫۱ میلیون یورویی در ۱۷ نوامبر ۱۹۹۵ از سکوی پرتاب پایگاه فضایی گویان در نزدیکی کورو در گویان فرانسه به فضا پرتاب شد. راکت آریان ۴ ISO را با موفقیت در مدار بیضی زمین مرکزی قرار داد که در هر ۲۴ ساعت یک بار به دور زمین گردش می کرد.
عکس رصدخانه فضایی فروسرخ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

رصدخانۀ فضایی فُروسُرخ (Infrared Space Observatory)
تلسکوپ مدارپیمایی با آینه ای به قطر ۶۰ سانتی متر. این تلسکوپ را در ۱۷ نوامبر ۱۹۹۵، آژانس فضایی اروپاپرتاب کرد و هجده ماه در مداری کشیده، با فاصلۀ ۱۰۰۰ تا ۷۰,۵۰۰ کیلومتر از زمین باقی ماند و هدف آن بود که در حد امکان از کمربندهای تابشیای خارج باشد که آشکارسازهایش در آن غرق می شد. این تلسکوپ نخستین اکتشاف بخار آب را در منبعی فراتر از منظومۀ خورشیدی، در سحابی سیاره ای ۲۰۲۷ NGC، عملی ساخت، همچنین، بازوهای مارپیچی کهکشان گردابی را ردیابی، و جایگاه های تشکیل ستاره را در آن شکار، و نخستین طیف گستردۀ جوّ زحل را به دست آورد.

پیشنهاد کاربران

بپرس