رشخوار

لغت نامه دهخدا

رشخوار. [ رَ خوا / خا ] ( اِخ ) 1- نام یکی از بخشهای شهرستان تربت حیدریه است که در جنوب شهرستان واقع و محدود است از طرف خاور به بخش خواف و از جنوب به بخش قاین از شهرستان بیرجند و از باختر به بخش فیض آباد و محولات و از شمال به بخش حومه. موقعیت بخش در شمال دهستان رشخوار و سنگان کوهستانی و در قسمت جنوبی بخش اطراف جنگل جلگه و هوای آن گرمسیر و سوزان است. محصول عمده بخش غلات و بادام و بنشن است. بخش رشخوار از دو دهستان به نام رشخوار و سنگان تشکیل یافته که مجموع آبادیهای آن 82 و جمعیت آن در حدود 22336 تن می باشد. راه شوسه خواف از این بخش می گذرد.
2- نام یکی از دودهستان بخش رشخوار که به اسم خود بخش نامیده می شود.
3- نام قصبه مرکز بخش رشخوار که در ضمن مرکز دهستان رشخوار نیز هست. سکنه آن 3698 تن. آب آن از قنات. محصولات عمده غلات و میوه و بنشن و بادام. صنایع دستی قالیچه بافی. راه اتومبیل رو. از ادارات دولتی ، بخشداری ، نماینده آمار، دارایی ، دفتر ازدواج و طلاق ، ژاندارمری و دبستان دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

فرهنگ فارسی

یکی از بخشهای شهرستانه تربت حیدریه که قصبه مرکزی آن نیز بهمین نام است واقع در ۵٠ کیلومتری جنوب شرقی تربت حیدریه سر راه جاده شوسه عمومی خواف . جلگه و گرمسیر میباشد .بیش از ۳۷۹۸تن سکنه دارد.محصول : غلات بادام شغل مردم کشاورزی گله داری و قالیچه بافی است .
نام یکی از بخشهای شهرستان تربت حیدریه است .

پیشنهاد کاربران

بپرس