رشاد علی اکبر

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] علی اکبر رشاد محقق، پژوهشگر، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی،رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در رمضان المبارک 1377ق، برابر با اردیبهشت ماه سال 1335ش متولد گردید.
وی تحصیل مراحل عالی فقه و فلسفه اسلامی را در نظر استادان برجسته حوزه های علمی اسلامی تهران و قم سپری کرد، و اکنون سالهاست به تحقیق و تدریس در زمینه فلسفه، منطق، فهم دین، و فقه و اصول اشتغال دارد.
آقای رشاد جهت حضور و ارائه مقاله در کنفرانس های علمی و مجامع فرهنگی به کشورهای مختلف از جمله آلمان، آمریکا، اتریش، اسپانیا، انگلستان، ایتالیا، بوسنی، پاکستان، ترکیه، سریلانکا، سوئیس، سوریه، عربستان، قبرس، لبنان، واتیکان، هند، یونان و... سفر کرده است.
علی اکبر رشاد بیش از دو دهه است که در زمینه فلسفه، فلسفه دین، فقه و اصول به تحقیق و تدریس مشغول است. وی عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی، عضو هیئت علمی مرکز گفت وگوی ادیان، رئیس انجمن دوستی ایران و یونان، مؤسس و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است.
علی اکبر رشاد سرپرست تدوین کتاب دانشنامه امام علی(ع) است. کتاب مذکور، در دوره بیست ویکم انتخاب کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان کتاب سال برگزیده شد. علاوه بر آن سرپرستی و هدایت دانشنامه قرآن شناسی، سرپرستی و هدایت دانشنامه فرهنگ فاطمی(س)، نظارت علمی بر تحقیق فقه و حقوق خانواده و فلسفه آن را نیز عهده دار بودند.

دانشنامه آزاد فارسی

رَشاد، علی اکبر (۱۳۳۵ش)
رَشاد، علی اکبر
پژوهشگر علوم دینی، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشۀ اسلامی. تحصیلات خود را در زمینۀ فقه و فلسفه اسلامی در محضر اساتید حوزه های علمیۀ تهران و قم سپری کرد. سال ها به تدریس در زمینۀ فلسفه، فقه و اصول اشتغال داشته است. رشاد جهت حضور و ارائه مقاله در کنفرانس های داخلی و بین المللی شرکت کرده است. عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضویت در هیئت علمی مرکز گفت وگوی ادیان و ریاست انجمن دولتی ایران و یونان از مناصب اوست. وی همچنین مؤسس و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشۀ اسلامی است. رشاد شعر نیز می سراید. علاوه بر مقالات متعدد در نشریات داخلی و خارجی آثاری نیز به رشتۀ تحریر درآورده است که برخی از آن ها عبارت اند از الهیات فلسفی (دروس منظومه حاج ملاهادی سبزواری)؛ دین پژوهی معاصر (۱۳۸۲)؛ سنن حاکم بر تاریخ از منظر قرآن (۱۳۶۵)؛ قَبَسات (دیوان اشعار، ۱۳۷۲)؛ شهود و شیدایی (تأملاتی در فلسفۀ هنر، ۱۳۷۵)؛ و شور اشراق (مجموعه مقالات در زمینۀ شعر و ادب، ۱۳۷۶).

پیشنهاد کاربران

بپرس