رستوران های زنجیره ای "دو کُر" ( به فرانسوی: Du Cœur ) - اصطلاحاً به معنای رستوران های عاطفه - که معمولاً به عنوان رِستو دو کُر Restos du Cœur شناخته می شود، یک مؤسسه خیریه فرانسوی است که فعالیت اصلی آن توزیع بسته های مواد غذایی و غذاهای گرم به نیازمندان است. این مؤسسه توسط کمدین مشهور فرانسوی کُلوُش ( به فرانسوی: Coluche ) در سال ۱۹۸۵ میلادی تأسیس شد.
کُلوُش، کمدین و بازیگر مشهور فرانسوی، ایده این رستوران ها را در ۲۶ سپتامبر ۱۹۸۵ به اجرا درآورد:
". . . من ایده کوچکی دارم، کمی شبیه به این . . . چنانچه افرادی وجود دارند که علاقه مند به حمایت مالی از تهیه غذای گرم رایگان برای نیازمندان هستند، من می خواهم برای اولین بار با افتتاح یک رستوران برای نیازمندان در پاریس، این ایده را عملی کنم و سپس به سایر شهرهای بزرگ فرانسه گسترش دهم. . . "
اولین «رستوران عاطفه» یا همان «رستو دو کُر» روز ۲۱ دسامبر سال ۱۹۸۵ افتتاح شد و به زودی در سراسر کشور شعبه های نیز دیگری دایر شد. هدف بنیان گذاران این بود که بیش از ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ وعده غذایی در هر روز زمستان توزیع شود. در نخستین زمستان، برای اولین بار به تنهایی ۸٫۵ میلیون وعده غذایی توزیع شد. نخستین حرکت این مؤسسه خیریه با حمایت و ابتکار خواننده فرانسوی یعنی ژان ژاک گلدمن ( Jean - Jacques Goldman ) همراه شد. او با ترانه" لِه رِستو دوکُر" ( به فرانسوی: Les Restos du Cœur ) که شامل اشعار برخی خواننده های مشهور بود و توسط همان خواننده ها نیز به صورت گروهی اجرا می شد، توانست از طریق نمایش تلویزیونی این ترانه چندین میلیون فرانک جمع آوری کند.
عمده اقدامات این مؤسسه خیریه در سه گروه عمده قابل تقسیم بندی است: تغذیه رایگان، تأمین سرپناه و کمک به نوزادان.
داوطلبان همکاری در این موسسات از ماه سپتامبر تا ماه ژوئن ( گاهی تا ژوئیه، بسته به مکان موسسه ) اقدام به توزیع غذا به سه شکل زیر می کنند:
• سبد وعده غذایی برای طبخ در منزل
• غذای گرم برای افراد بی خانمان * توزیع غذاهای ویژه نوزادان
«داشتن یک سرپناه از ابتدایی ترین حقوق اجتماعی هر فرد است. کمک به تأمین سرپناه به شکل های مختلف امکان پذیر است. از اقامتگاه های اضطراری و موقت شروع می شود و تا تأمین مسکن دائمی می تواند ادامه یابد. [ ۱] رستو دو کُر از طرق زیر سعی در تأمین سرپناه برای افراد نیازمند می کند:
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفکُلوُش، کمدین و بازیگر مشهور فرانسوی، ایده این رستوران ها را در ۲۶ سپتامبر ۱۹۸۵ به اجرا درآورد:
". . . من ایده کوچکی دارم، کمی شبیه به این . . . چنانچه افرادی وجود دارند که علاقه مند به حمایت مالی از تهیه غذای گرم رایگان برای نیازمندان هستند، من می خواهم برای اولین بار با افتتاح یک رستوران برای نیازمندان در پاریس، این ایده را عملی کنم و سپس به سایر شهرهای بزرگ فرانسه گسترش دهم. . . "
اولین «رستوران عاطفه» یا همان «رستو دو کُر» روز ۲۱ دسامبر سال ۱۹۸۵ افتتاح شد و به زودی در سراسر کشور شعبه های نیز دیگری دایر شد. هدف بنیان گذاران این بود که بیش از ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ وعده غذایی در هر روز زمستان توزیع شود. در نخستین زمستان، برای اولین بار به تنهایی ۸٫۵ میلیون وعده غذایی توزیع شد. نخستین حرکت این مؤسسه خیریه با حمایت و ابتکار خواننده فرانسوی یعنی ژان ژاک گلدمن ( Jean - Jacques Goldman ) همراه شد. او با ترانه" لِه رِستو دوکُر" ( به فرانسوی: Les Restos du Cœur ) که شامل اشعار برخی خواننده های مشهور بود و توسط همان خواننده ها نیز به صورت گروهی اجرا می شد، توانست از طریق نمایش تلویزیونی این ترانه چندین میلیون فرانک جمع آوری کند.
عمده اقدامات این مؤسسه خیریه در سه گروه عمده قابل تقسیم بندی است: تغذیه رایگان، تأمین سرپناه و کمک به نوزادان.
داوطلبان همکاری در این موسسات از ماه سپتامبر تا ماه ژوئن ( گاهی تا ژوئیه، بسته به مکان موسسه ) اقدام به توزیع غذا به سه شکل زیر می کنند:
• سبد وعده غذایی برای طبخ در منزل
• غذای گرم برای افراد بی خانمان * توزیع غذاهای ویژه نوزادان
«داشتن یک سرپناه از ابتدایی ترین حقوق اجتماعی هر فرد است. کمک به تأمین سرپناه به شکل های مختلف امکان پذیر است. از اقامتگاه های اضطراری و موقت شروع می شود و تا تأمین مسکن دائمی می تواند ادامه یابد. [ ۱] رستو دو کُر از طرق زیر سعی در تأمین سرپناه برای افراد نیازمند می کند:
wiki: رستو دو کر