رساله الطیر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] رسالة الطیر (کتاب). رسالة الطیر یکی از شاهکاری های فلسفی و عرفانی شیخ الرئیس است وی در این کتاب مسائل پیچیده فلسفی وعرفانی را در قالب تمثیل و رمز بطور جالب و جذاب برای خوانندگان ارائه دهد.

[ویکی فقه] رساله الطیر (کتاب). رسالة الطیر یکی از شاهکاری های فلسفی و عرفانی شیخ الرئیس است وی در این کتاب مسائل پیچیده فلسفی وعرفانی را در قالب تمثیل و رمز بطور جالب و جذاب برای خوانندگان ارائه دهد.
یکی از کسانی که به ترجمه این رساله همت گماشت احمد بن محمد بن القاسم بن احمد بن خدیو الاخسیکتی ملقب به ذو الفضائل است که در نظم و نثر تبحر فراوانی داشته و بیشتر ادباء و فضلای خراسان شاگردان وی بودند. در طول تاریخ کسانی مانند غزالی خواستند به سبک بوعلی منطق الطیر بنویسند ولی در این میان رساله شیخ چشمگیر بوده و از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد.

دانشنامه آزاد فارسی

رسالَةالطّیْر
(یا: شبکةالطیر) کتابی در تصوف، از ابن سینا. این رسالۀ کوتاه، متنی تمثیلی در مراحل سیر و سلوک از زبان پرنده ای است که چون انسان طبعی خسیس دارد و در تور صیاد گرفتار شده و با حیله از آن رهیده است. این رساله را نخستین بار احمد بن خدیو اَخسیکتی (۴۶۶ـ۵۲۸ق) از عربی به فارسی ترجمه و عمر بن سهلان ساوی، از عرفای قرن ۶ق، آن را شرح کرده است. شیخ فریدالدین عطار این رساله را به نظم درآورده و نام آن را منطق الطیر نهاده است. این رساله را محمدباقر سبزواری و شهاب الدین عمر سهروردی نیز شرح کرده اند. متن رساله همراه با شرح سهلان ساوی نخستین بار در ۱۳۷۰ش به چاپ رسیده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس