رسالتان فی الحکمه المتعالیه و الفکر الروحی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] رسالتان فی الحکمة المتعالیة و الفکر الروحی (کتاب). «رسالتان فی الحکمة المتعالیة و الفکر الروحی»، اثر حسین بن حمزة بن محمد شیرازی، معروف به شرف پلاسی از اکابر عرفای قرن هفتم هجری، می باشد که شامل دو رساله عربی به نام های «تحفة الروح و الانس فی معرفة الروح و النفس» و «رسالة الاذکار الموصلة الی حضرة نور الانوار» است و از مهم ترین تالیفات عرفانی مؤلف به شمار می رود.
هر کدام از دو رساله، مشتمل بر یک مقدمه و سه تنبیه است.

[ویکی نور] «رسالتان فی الحکمة المتعالیة و الفکر الروحی»، اثر حسین بن حمزة بن محمد شیرازی، معروف به شرف پلاسی از اکابر عرفای قرن هفتم هجری، می باشد که شامل دو رساله عربی به نام های «تحفة الروح و الانس فی معرفة الروح و النفس» و «رسالة الاذکار الموصلة الی حضرة نور الانوار» است و از مهم ترین تألیفات عرفانی مؤلف به شمار می رود.
هر کدام از دو رساله، مشتمل بر یک مقدمه و سه تنبیه است.
1. تحفة الروح و الانس فی معرفة الروح و النفس: مؤلف، در مقدمه این رساله، درباره معانی مختلف روح سخن می گوید.
گروهی می گویند: مراد از روح، ملائکه کروبین هستند که عشق و محبت بر سرزمین وجودشان حاکم گشته و آنان را محو و فنای در حق سبحانه ساخته است و لذا کسی جز خدای تعالی را نمی شناسند، حتی به خویشتن خویش توجهی نداشته و از خود بی خبرند و لذا نه از خلق آسمان و زمین آگاهند و نه از آفرینش آدم و ابلیس مطلع.
گروهی روح را بر ملائکه مسخره و عده ای بر ارواح مدبره اطلاق می کنند. مؤلف در این مقدمه، به معانی دیگر روح نیز اشاره می کند که عبارتند از:

[ویکی فقه] رسالتان فی الحکمه المتعالیه و الفکر الروحی (کتاب). «رسالتان فی الحکمة المتعالیة و الفکر الروحی»، اثر حسین بن حمزة بن محمد شیرازی، معروف به شرف پلاسی از اکابر عرفای قرن هفتم هجری، می باشد که شامل دو رساله عربی به نام های «تحفة الروح و الانس فی معرفة الروح و النفس» و «رسالة الاذکار الموصلة الی حضرة نور الانوار» است و از مهم ترین تالیفات عرفانی مؤلف به شمار می رود.
هر کدام از دو رساله، مشتمل بر یک مقدمه و سه تنبیه است.
گزارش محتوا
← تحفة الروح و الانس فی معرفة الروح و النفس
کتاب، توسط دکتر صالح عضیمه، تحقیق و تصحیح شده است. وی حواشی و تعلیقات خود را (که به توضیح کلمات و عبارات دشوار و ذکر احادیث و روایاتی که در کتاب به آنها اشاره شده و ذکر منابع آنها و... مربوط می شود) و نیز فهرست محتویات را تحت عنوان «مسرد المندرجات»، در پایان کتاب ذکر کرده است.
منبع
...

پیشنهاد کاربران

بپرس