رخساره قائم مقامی

پیشنهاد کاربران

رخساره قائم مقامی مستندساز ایرانی برنده جایزه ساندنس و متولد تهران است. او یک مستند کامل، چهار مستند کوتاه و یک مستند انیمیشنی را کارگردانی کرده است.
جدیدترین فیلم قائم مقامی، سونیتا ( ۲۰۱۵ ) ، داستان سونیتا علیزاده، یک نوجوان پناهنده افغان در ایران را روایت می کند که پس از اینکه خانواده اش سعی می کنند او را برای ازدواج بفروشند از موسیقی رپ به عنوان راهی برای فرار از نقش های محدود کننده سنتی زنان در افغانستان استفاده می کند. هنگامی که مادر سونیتا تصمیم می گیرد سونیتا را به ازدواج بفروشد، رخساره نمی تواند نقش عینی خود را به عنوان یک مستندساز حفظ کند و ۲۰۰۰ دلار به مادر سونیتا می پردازد و به سونیتا کمک می کند تا یک موزیک ویدیو ضبط و از موقعیت خود فرار کند. دخالت فیلمساز در شرایط قهرمان داستان این مستند را جنجالی کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

این فیلم برنده جایزه جهانی فیلم مستند و جایزه بزرگ هیئت داوران در جشنواره فیلم ساندنس در ژانویه 2016 و همچنین برنده جایزه تماشاگران برای بهترین فیلم مستند در جشنواره بین المللی فیلم مستند آمستردام شد. همچنین توانست جایزه صندوق زندگی واقعی را در جشنواره فیلم درست/کاذب ۲۰۱۶ در کلمبیا کسب کند. این صندوق هر سال از موضوع یک فیلم حمایت مالی می کند و به بینندگان فرصتی برای کمک مالی به موضوع فیلم ارائه می دهد و توانست ۴۲۵۰۰ دلار برای سونیتا جمع آوری کند که این مقدار، بیشترین مبلغی است که صندوق زندگی واقعی تا به حال جمع آوری کرده است.
قائم مقامی در حال حاضر در ایالات متحده زندگی می کند.
قائم مقامی متولد تهران بوده و لیسانس فیلمسازی و فوق لیسانس انیمیشن را از دانشگاه هنر تهران گرفته است. او در زمینه انیمیشن مستند تحقیق کرد و «مستند متحرک، راهی جدید برای بیان» را به عنوان پژوهش کارشناسی ارشد خود منتشر کرد.
او در سال ۲۰۰۷ طی تحقیقات خود یک مستند کوتاه و انیمیشن به نام سیانوز را کارگردانی نمود که آثار یک هنرمند خیابانی تهرانی را به نمایش درآورد.
مستند قائم مقامی با عنوان از پله ها بالا می رود، داستان یک زن بی سواد ایرانی را روایت می کند که در اواخر عمر به استعداد نقاشی خود پی می برد. اس. اکرم در سن ۹ سالگی ازدواج کرد و بعدها به واسطه نقاشی راهش را در زندگی پیدا می کند. آثار او کشف می شود و قرار است نمایشگاهی از هنر او در پاریس به نمایش گذاشته شود. با این حال، او برای رفتن به نمایش نیاز به اجازه شوهرش دارد. قائم مقامی از این مستند برای نشان دادن ازدواج های سنتی ایرانی و مبارزه زنان در این ازدواج ها استفاده می کند.

رخساره قائم مقامی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/رخساره_قائم_مقامی

بپرس