رحمت الله قدیمی چرمهینی

پیشنهاد کاربران

دکتر رحمت الله قدیمی چِرمَهینی ( زاده ۲۸ مهر ۱۳۳۱ ) از مهندسان ایرانی ناسا بود. وی دارای مدرک دکترای مهندسی مکانیک است.
رحمت الله قدیمی چرمهینی در سال ۱۳۳۱ در شهر چرمهین به دنیا آمد. در کنار کار keshavarzi به تحصیل علم پرداخت. بعد از دبیرستان به خدمت سربازی رفته و بعد از اتمام دوره سربازی به مدت دو سال به عنوان مترجم زبان در یک شرکت فرانسوی مشغول به کار شد.
...
[مشاهده متن کامل]

طبق مندرجات رساله دکتری چرمهینی، او در سال ۱۹۷۰ از دبیرستان صائب در اصفهان فارغ التحصیل شده، در نوامبر ۱۹۷۶ به ایالات متحده مهاجرت کرده و کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشتهٔ مکانیک در سال های ۱۹۸۰ و ۱۹۸۲ دریافت کرده و در طول دوران دکتری خود نیز به صورت دستیار تحقیقاتی در ناسا از ۱۹۸۲ تا زمان دفاع ( اوت ۱۹۸۶ ) کار کرده اند.
چرمهینی یازده سال در آمریکا زندگی کرد و به مدت پنج سال در ناسا فعالیت داشت. وی تا سال ۱۹۹۳ در مرکز فضایی سوئد مشغول به فعالیت بود و در همان کشور به زندگی ادامه داد. پس از مدتی علیرغم پیشنهاد از ژاپن، بخاطر مادرش به ایران بازگشت.
از عادت های او در مدت اقامت در آمریکا هشت کیلومتر دویدن و شنا بود. وی فردی ورزش دوست است و دلیل موفقیت خود در زندگی را داشتن برنامه می داند.
وی فوق دکترای مکانیک گرایش خستگی و شکست در جامدات از دانشگاه اولد دامینیون ( ODU ) دارد.
ایشان هم اکنون در شرکت فولاد مبارکه اصفهان مشغول به کار هستند.
پروفسور کتابی به نام «خستگی و شکست در جامدات» را با همکاری دکتر مجید جباری و مهندس علیرضا احمدی در سال ۱۳۹۶ نوشتند. این کتاب به گفتهٔ پروفسور، به زبانی بسیار ساده و روان نکات مهم مربوط به علم خستگی را در ۹۴ صفحه بیان داشته است. همچنین نام ایشان در هندبوک مکانیک به چشم می خورد. در چندین کتاب دیگر مکانیک نیز نام ایشان به عنوان اولین نفر در توسعه برنامه سه بعدی ZIP3D آورده شده است.
پس از انفجار فضاپیمای چلنجر وی نقص فنی فضاپیما را عیب یابی کرد. و در شرکت پارس خودرو جیپ صحرا را طراحی کرد. همچنین برای اولین بار در ایران به همراه دکتر کاکاوند ولونی موفق به ساخت کوره قوس الکتریکی شد.
در پی انفجار شاتل چلنجر ( Challenger 51 - L ) ناسا در ۲۸ ژانویه سال ۱۹۸۶، که منجر به فوت ۷ سرنشین چلنجر شد، دولت آمریکا و رئیس جمهور وقت به سرعت از کارکنان ناسا خواست که علت حادثه را بیابند. چلنجر پس از ۷۳ ثانیه منفجر شد و تکه هایی از آن به اقیانوس افتاد. اشکال چلنجر به نقص اورینگ های راکت کمکی سوخت جامد ( بوستر ) آن برمی گشت. پروفسور که در آن زمان در ناسا مشغول به کار بود، با استفاده از برنامهٔ سه بعدی خود به نام ZIP3D ( یک برنامه تحلیلی سه بعدی در زمینه آنالیز خستگی و شکست جامدات که تکمیل کنندهٔ برنامهٔ ۲ بعدی جِی. سی. نیومن، استاد مشاور چرمهینی در دانشگاه اولد دامینیون بود ) موفق به طراحی مجدد بوستر شد. افشاگری دلیل حادثه توسط دکتر ریچارد فاینمن انجام شد اما پروفسور با برنامه سه بعدی خود از وقوع فجایع دیگر جلوگیری کرد و نتیجه آن پروازهای بدون نقص شاتل های بعدی ناسا بود.

رحمت الله قدیمی چرمهینی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/رحمت‌الله_قدیمی_چرمهینی

بپرس