رحلات بورکهارت فی بلاد النوبه و السودان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] رحلات بورکهارت فی بلاد النوبة و السودان (کتاب). «رحلات بورکهارت فی بلاد النوبه و السودان»، تالیف جون لویس بورکهارت (۱۷۸۴- ۱۸۱۷ م) خاورشناس و جهانگرد سویسی است که به قلم فؤاد اندرواس به عربی ترجمه شده است.
این کتاب که بخشی از سفر بورکهارت به نوبه و سودان است، از دقیق ترین سفرنامه هایی است که مورد استناد و استفاده محققین قرار گرفته است.

[ویکی نور] «رحلات بورکهارت فی بلاد النوبه و السودان»، تألیف جون لویس بورکهارت (1784-1817م) خاورشناس و جهانگرد سویسی است که به قلم فؤاد اندرواس به عربی ترجمه شده است. این کتاب که بخشی از سفر بورکهارت به نوبه و سودان است، از دقیق ترین سفرنامه هایی است که مورد استناد و استفاده محققین قرار گرفته است.
کتاب با مقدمه ای به قلم محمد محمود صیّاد آغاز شده است. متن سفرنامه در هفت بخش از اسوان آغاز و به سواکن ختم شده است. شیوه نگارش سفرنامه به صورت گزارش روزانه با ذکر تاریخ حوادث است.
محمود صیّاد در مقدمه کتاب معتقد است که بورکهارت با انگیزه های دنیوی و سیاسی مشکلات این سفر را به جان نخریده است؛ بلکه در جستجوی حقیقت بوده است و آنچه را در این سفرها دیده یادداشت کرده است. آفریقا تا اوائل قرن 18 میلادی در نظر غرب قارهای شبه مجهول بود؛ چرا که طبیعت ویژه آن از حرکت برای کشف جزئیات مانع می شده است. تعداد اندکی از رودهای آفریقا صلاحیت کشتیرانی دارند. انتقال از طریق خشکی نیز بدون وسائل نقلیه مکانیکی با مشکلات فراوان همراه بوده است.
او کشف اسرار این قاره را به چهار مرحله تقسم کرده است. مرحله دوم از مهم ترین ادوار کشف جغرافی قاره آفریقا که سفرهای بورکهارت نیز در این مرحله قرار دارد. محمود صیّاد در ادامه به شرح حال بورکهارت و سفرهای او پرداخته است.
سفرنامه بورکهارت دارای ارزش علمی است؛ گزارش او از اجتماع نوبه و زندگی عبابده و بشاریین در اوائل قرن گذشته حاکی از صداقت است. او اعتراف می کند که «در مشاهدات من قصور وجود دارد که به سبب جهل من به لغت نوبی است که نوبی ها در زمان وجود من در بین آنها از آن استفاده می کردند».

[ویکی فقه] رحلات بورکهارت فی بلاد النوبه و السودان (کتاب). «رحلات بورکهارت فی بلاد النوبه و السودان»، تالیف جون لویس بورکهارت (۱۷۸۴- ۱۸۱۷ م) خاورشناس و جهانگرد سویسی است که به قلم فؤاد اندرواس به عربی ترجمه شده است.
این کتاب که بخشی از سفر بورکهارت به نوبه و سودان است، از دقیق ترین سفرنامه هایی است که مورد استناد و استفاده محققین قرار گرفته است.
ساختار
کتاب با مقدمه ای به قلم محمد محمود صیاد آغاز شده است. متن سفرنامه در هفت بخش از اسوان آغاز و به سواکن ختم شده است. شیوه نگارش سفرنامه به صورت گزارش روزانه با ذکر تاریخ حوادث است.
گزارش محتوا
← انگیزه سفر بورکهارت
...

پیشنهاد کاربران

بپرس