رتسینا (شراب). رتسینا ( به یونانی: Ρετσίνα ) یک شراب سفید و خشک یونانی است که با صمغ مخلوط شده. طبق رهنمودهای اتحادیه اروپا، رتسینا علی رغم افزودن صمغ نوشیدنی مبتنی بر شراب نیست. [ ۱]
در یونان باستان شراب در شاخ بز یا آموره ها ریخته شده و همراه با رزین یا صمغ درختان نگهداری می شده است. این روش نه تنها بر عطر شراب تأثیر می گذاشته بلکه باعث ماندگاری بیشتر آن نیز می شده است. امروزه رزین یا صمغ در حین تخمیر به شراب جوان اضافه می شود تا به یک طعم قابل توجه برسد. در حالی که در گذشته مقدار صمغ افزودنی حدود ۵٪ ( تا ۷٫۵٪ ) بوده اما از دهه ۱۹۶۰ رستینا با مقدار صمغ کمتر از ۱ تا ۲٪ به طور فزاینده ای یافت می شود. [ ۲] از صمغ گونه های درخت بومی چون کاج کالابری[ ۳] ( Pinus brutia ) یا کاج حلب ( Pinus halepensis ) برای تولید رستینا استفاده می شود، اما همچنین از ساردارک نیز می توان بهره برد. [ ۴]
مناطق اصلی تولید رتسینا آتیکا، اویا و بوئوتیا است که همگی در جنوب یونان مرکزی در نزدیکی آتن قرار دارند. نوع اصلی رتسینا سفید است. در خارج از یونان، رتسینا فقط در قبرس تولید می شود. از مارک های معروف آن می توان به رتسینا، مالاماتینا و کورتاکی اشاره نمود.
علاوه بر رایج ترین و پر مصرف ترین رستینا که نوع سفید آن است، شراب های قرمز و صورتی رستینا نیز وجود دارد. شراب گل سرخ شده رزین کوکینلی ( به انگلیسی: Kokkineli ) نامیده می شود و از انگورهای ساواتیانو و ماندیلاریا تهیه شده است. رستینای قرمز بسیار نادر فقط از انگورهای ماندیلاریا بدست می آید. [ ۵]
سیارک ( ۲۳۰۳ ) رتسینا در سال ۱۹۸۳ پس از شراب نامگذاری شد. [ ۶]
• Wein. Könemann. ISBN 3 - 8290 - 2765 - 6.
• The Wines of Greece. Mitchell Beazley. ISBN 1 - 84000 - 897 - 0.
• Das Oxford - Weinlexikon ( 3. vollständig überarbeitete ed. ) . Hallwag, Gräfe und Unzer. ISBN 978 - 3 - 8338 - 0691 - 9.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدر یونان باستان شراب در شاخ بز یا آموره ها ریخته شده و همراه با رزین یا صمغ درختان نگهداری می شده است. این روش نه تنها بر عطر شراب تأثیر می گذاشته بلکه باعث ماندگاری بیشتر آن نیز می شده است. امروزه رزین یا صمغ در حین تخمیر به شراب جوان اضافه می شود تا به یک طعم قابل توجه برسد. در حالی که در گذشته مقدار صمغ افزودنی حدود ۵٪ ( تا ۷٫۵٪ ) بوده اما از دهه ۱۹۶۰ رستینا با مقدار صمغ کمتر از ۱ تا ۲٪ به طور فزاینده ای یافت می شود. [ ۲] از صمغ گونه های درخت بومی چون کاج کالابری[ ۳] ( Pinus brutia ) یا کاج حلب ( Pinus halepensis ) برای تولید رستینا استفاده می شود، اما همچنین از ساردارک نیز می توان بهره برد. [ ۴]
مناطق اصلی تولید رتسینا آتیکا، اویا و بوئوتیا است که همگی در جنوب یونان مرکزی در نزدیکی آتن قرار دارند. نوع اصلی رتسینا سفید است. در خارج از یونان، رتسینا فقط در قبرس تولید می شود. از مارک های معروف آن می توان به رتسینا، مالاماتینا و کورتاکی اشاره نمود.
علاوه بر رایج ترین و پر مصرف ترین رستینا که نوع سفید آن است، شراب های قرمز و صورتی رستینا نیز وجود دارد. شراب گل سرخ شده رزین کوکینلی ( به انگلیسی: Kokkineli ) نامیده می شود و از انگورهای ساواتیانو و ماندیلاریا تهیه شده است. رستینای قرمز بسیار نادر فقط از انگورهای ماندیلاریا بدست می آید. [ ۵]
سیارک ( ۲۳۰۳ ) رتسینا در سال ۱۹۸۳ پس از شراب نامگذاری شد. [ ۶]
• Wein. Könemann. ISBN 3 - 8290 - 2765 - 6.
• The Wines of Greece. Mitchell Beazley. ISBN 1 - 84000 - 897 - 0.
• Das Oxford - Weinlexikon ( 3. vollständig überarbeitete ed. ) . Hallwag, Gräfe und Unzer. ISBN 978 - 3 - 8338 - 0691 - 9.

wiki: رتسینا (شراب)